Украинските власти изразиха тревога в сряда за съдбата на цивилните

...
Украинските власти изразиха тревога в сряда за съдбата на цивилните
Коментари Харесай

Украйна: Мариупол е превърнат в средновековно гето

Украинските управляващи показаха паника в сряда за ориста на цивилните и последните бойци в Мариупол след седмици на съветски бомбардировки, които съгласно кмета на града са го трансформирали в " средновековно гето " , предава Ройтерс.

Омбудсманът по правата на индивида Людмила Денисова прикани Организацията на обединените народи и Червения кръст да оказват помощ за евакуацията на ранени бойци, укриващи се в стоманодобивния цех " Азовстал " в южния град, като сподели, че разрушаването на спонтанната болница там значи, че доста хора умират.

" Агресорът не дава късмет на ранените военни да оцелеят ", написа тя в " Телеграм ". " Поради риска от зараза поради липса на антибиотици, медицински принадлежности и стерилни превръзки, лекарите са принудени да ампутират крайниците (на ранените) даже при леки пострадвания. "

Ройтерс няма по какъв начин да ревизира изискванията в " Азовстал " или докладваното разрушение на подземната болница по-рано тази седмица.

Русия, която отхвърля да нападна цивилни, не разяснява незабавно изказването на украинския омбудсман

Денисова прикани Организацията на обединените народи и Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) да подхващат " всички вероятни ограничения за отбрана и подкрепяне на ранените цивилни, които към този момент не са бойци ".

Тя сподели, че има стотици ранени измежду над хилядата бойци, които се счита, че към момента са в стоманодобивния цех. Цифрите не могат да бъдат доказани по самостоятелен метод.

Украински публични лица обявиха, че Русия продължава с нападението си против завода " Азовстал " в сряда, откакто завладя останалата част от града, стратегическо пристанище на Азовско море.

Един от украинските бойци в завода да помогне за евакуацията им, оповестява " Ройтерс ".

През предходната седмица по силата на съглашение с Русия. Не беше обаче реализирано съглашение с Москва за евакуация на стотици украински бойци, някои от които - ранени , след седмици на яростни съветски бомбардировки на стоманодобивния комплекс.
 Съпруги на бойци от
Съпруги на бойци от " Азовстал " към папата: Не ги оставяйте да умрат

Те приканиха папа Фарнциск да помогне бойците да избегнат съветския плен

Украинските управляващи споделят, че евентуално десетки хиляди хора са били убити в Мариупол, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари и обсади града, където доставките на храна, вода, електрическа енергия и отопление са прекратени от седмици.

В Мариупол живееха повече от 400 000 души преди войната, само че в този момент градът е запустял. След всеобщи евакуации, някои проведени от Организация на обединените нации и МКЧК, локалните управляващи споделят, че в Мариупол има сред 150 000 и 170 000 поданици.

" (Руските) окупатори трансфораха Мариупол в средновековно гето ", сподели Бойченко, който също е напусна градал, по националната телевизия.

" Без медикаменти и медицински грижи, възобновяване на водоснабдяването и канализацията в града ще избухнат епидемии. Днес по-голямата част от останалото население са остарели и заболели хора. Без подобаващи условия смъртността измежду уязвимите групи ще се усили експоненциално. "

Мариупол, градът, който и досега няма изцяло електроснабдяване и водоснабдяване след траяла два месеца блокада, стана един от знаците на украинската отпор на съветската инвазия. Седмици наред продължиха апелите на интернационалната общественост на най-високо равнище за отваряне на зелени коридори за евакуация на цивилното население. , а съветската атака там стана печално известна с , послужил за леговище и с надпис " деца " от двете му страни, както и с удара по родилно поделение .

" Азов ": Или мудна гибел от апетит, или ранна от бомби, в случай че свалим оръжията

Нашата страна не съумя да отбрани Мариупол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР