Украинските специални части преминават обучение в няколко места на Бундесвера

...
Украинските специални части преминават обучение в няколко места на Бундесвера
Коментари Харесай

За контранастъпление срещу Русия: Украински спецчасти тренират в бази в Германия

Украинските специфични елементи минават образование в няколко места на Бундесвера в Германия за идното контранастъпление против съветските сили, пише Европейская истина, като се базира на BILD.

В допълнение към здравното образование и образованието за работа с тежко съоръжение , като бойните танкове Leopard 2 и самоходните оръдия Panzerhaubitze 2000 , Бундесверът сега образова и украинските специфични елементи, оповестява източник на немското издание.

Те се образоват да водят местни и градски борби , това е изключително значимо за плануваното наново завладяване на окупирани градове.

Действията в гъсто застроени условия изискват специфични умения, борбите постоянно се водят на доста къси дистанции и на няколко равнища, а заплахата от минни клопки е изключително огромна.

Един украински военнослужещ споделя на изданието какъв брой интензивни са борбите сред къщите даже в подобен дребен град като Бахмут: " Имахме позиция в постройка с две жилища, руснаците бяха в прилежащата стая, даже ги чувахме. “

За да се усилят възможностите на украинците за победа , се тренира и офанзива против окопалите се съперници.

Бундесверът също образова украинците по какъв начин да оцеляват зад вражеските линии: така наречен образование SERE, в превод от британски - образование за оцеляване, отбягване, опозиция и бягство.

Четирицифрен брой украински бойци минават образование в Германия, по-специално трицифрен брой екипажи на танкове Leopard 1 през последната седмица.

Според Bild министерството на защитата на Германия и федералното държавно управление са внимателни оптимисти. В най-хубавия случай се чакат " дребни триумфи " и " лимитирани пробиви " през линиите на съветските окупационни войски. Основната причина за това мнение е, че голямата маса съветски бойци към този момент не е способна на огромни настъпления, само че имат числено преимущество в защитата.

По-рано стана известно, че украинските танкисти към този момент са  започнали образование на танкове Leopard от по-стария модел - Leopard 1, а от средата на 2023 година 80 такива танка последователно ще бъдат трансферирани в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР