Украинските сили са постигнали нов успех на бойното поле и

...
Украинските сили са постигнали нов успех на бойното поле и
Коментари Харесай

Украйна освободи село Андреевка в светкавична операция за 2 дни

Украинските сили са постигнали нов триумф на бойното поле и са си върнали село Андреевка в отчасти окупираната Донецка област. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

В свое изказване той разказа борбата, която се е състояла към Бахмут:

" В посока Бахмут врагът не се отхвърля от опита да пробие защитата на въоръжените сили на Украйна в региона на Богдановка. На собствен ред отбранителните сили на Украйна по време на настъпателните дейности имат непълен триумф в региона на Клишчиевка. По време на настъпателните интервенции те реализираха триумф и овладяха Андреевка, като предизвикаха на съперника обилни загуби в жива мощ и техника ".

Село Андреевка се намира на към 10 км юг от окупирания от Русия град Бахмут в източната част на Донецка област. Завоеванието е най-новата победа на Киев в контраофанзивата ѝ против съветските войски, при която украинските сили, въпреки и постепенно, реализират триумфи.

3-та щурмова бригада съобщи, че е превзела селото, откакто е обкръжила съветския гарнизон в Андреевка в границите на описаната от нея " светкавична интервенция " и го е унищожила за два дни. Тя дефинира завладяването на Андриевка като пробив на южния фланг на Бахмут и " ключ към триумфа във всички по-нататъшни посоки ".

" През последните 24 часа имаше 25 бойни конфликта. Противникът изстреля 2 ракети и нанесе 59 въздушни удара, направил е 56 обстрела както на позициите на нашите войски, по този начин и на цивилен обекти в страната. Също по този начин през вчерашния ден нашествениците нападнаха Украйна и използваха 22 безпилотни самолета камикадзе Шахед-136/131, 17 от които бяха унищожени от украинската противовъздушна защита ", се споделя още в изказването на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Сраженията в Бахмут - дребен град за рандеман на сол, който в този момент е в цялостни руини, са най-продължителните и най-кървавите от началото на войната.

След като съветските сили, водени от наемническата група " Вагнер ", превзеха Бахмут през май, украинските сили се пробваха да го обкръжат от юг и север, като през последните три месеца освобождават земя метър по метър. Село Андреевка е ситуирано сред селищата Курдиумивка и височината Клишивка в Донецка област, където боевете са изключително интензивни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР