Украинските сили са отблъснали руските офанзиви северно от Славянск, но

...
Украинските сили са отблъснали руските офанзиви северно от Славянск, но
Коментари Харесай

Украинците очакват втора офанзива към Славянск

Украинските сили са отблъснали съветските офанзиви северно от Славянск, само че чакат продължаваща атака към този град.

Продължава и настъплението югозападно от Лисичанск, наоколо до автомагистралата Лисичанск - Бахмут. Все още съветската войска не е прекъснала напълно украинските информационни линии към Бахмут. Значителен прогрес имат в офанзивата си източно от Бахмут, признава в утринната си сводка украинския генщаб.

Руските военни щурмуват Лисичанск от южна и югозападна посока.

Ръководителят на Луганската регионална военна администрация Серхий Гайдай оповестява, че настъплението на руснаците е от юг и югозапад. Сраженията се водят сред Вълчеяровка и петролната рафинерия.

В същото време съветската войска продължава да унищожава града. Според Серхий Гайдай три помпени станции, една от които се намира в Новодружск, са били съзнателно обстрелвани, разрушени са и два моста и един пътен тунел.

Руснаците са провели и въздушни удари в регионите на Николаевка и Яковлевка, обстрелват с артилерия регионите на Костянтинивка, Билохоровка, Виемка, Покровске, Бахмут и Соледар. Противникът също по този начин организира щурмови дейности по посока на Топлоелектрическа централа " Мироновка-Улехирска " и военните дейности не престават.

Руските сили направиха лимитирани и локализирани офанзиви по оспорваните фронтови линии към град Харков, само че на 27 юни не са постигнали прогрес.

Украинските бранители организират контраофанзиви в херсонско и запорожско направление, само че позициите им не са постоянни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР