Украинските сили са нанесли удар на позиции на руската армия

...
Украинските сили са нанесли удар на позиции на руската армия
Коментари Харесай

Украйна удари Змийския остров, унищожи руски ЗРК Стрела-10 |

Украинските сили са нанесли удар на позиции на съветската войска на Змийския остров в Черно море. По време на офанзивата е погубен зенитно-ракетен комплекс „ Стрела 10 “, предопределен за образно наблюдаване и заличаване на въздушни цели на дребна височина – хеликоптери и самолети.

За удара, който е нанесъл провали и по командния пункт на руснаците оповестиха във фейсбук Оперативно командване „ Юг “ на украинската войска. Загубите в персоналния състав на съперника се прецизират. В района на деяние на командването са регистрирани загуби на съветската войска – 16 военнослужещи, 1 танк, 4 машини, две от тях бронирани.

В навечерието на псевдо референдума в Херсонска област окупационните управляващи се пробват да назначат управление от средите на колаборационистите измежду локалното население, вървят пропаганда и опити за подкупване на жители от региона, акцентират от Оперативно командване „ Юг “. Украинските военни обръщат внимание на провокациите в региона на Приднестровието, където са проведени фалшификати на терористични офанзиви. За всяване на суматоха се изпращат известия до локалното население с апели за евакуация, оповестява украинската страна.

Руските военни елементи в региона на Приднестровието са преведени в положение на цялостна бойна подготвеност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР