Украинските сили отблъснаха нова руска атака близо до град Угледар

...
Украинските сили отблъснаха нова руска атака близо до град Угледар
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна отблъсква руска атака близо до Угледар в Донецка област

Украинските сили отблъснаха нова съветска офанзива покрай град Угледар в източната Донецка област и не престават опитите си да пробият съветските отбранителни линии на юг, сподели през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

За Угледар, който е следен от украинските сили стратегически град на пресечната точка сред източната и южната фронтова линия, се водят едни от най-ожесточените боеве от началото на съветската инвазия в Украйна.

" Имаше опит от страна на врага да напредне в посока Угледар, само че нашите сили го стопираха, причинявайки тежки загуби на врага: десетки единици бойна техника, доста убити и ранени бойци ", написа Зеленски в " Телеграм ".

Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници. Украинската войска сподели, че през последните седмици боевете на източния фронт са ескалирали.

Украинските въоръжени сили оповестиха, че съветските сили се пробват да се прегрупират и да възстановят загубите си покрай източния град Авдеевка, преди да подхващат нови офанзиви.

" Врагът продължава да се пробва да обкръжи Авдеевка, само че към този момент не толкоз интензивно - врагът се пробва да се прегрупира и да възвърне загубите си, с цел да продължи офанзивата ", сподели Олександър Щупун, представител на украинското военно командване " Таврия ".

Русия възобнови опитите си да обкръжи града в средата на октомври, пробвайки се да изтощи украинските сили посредством непрекъснати залпове с артилерийски огън и талази от настъпващи пехотинци и бойни машини, оповестиха украинските управляващи.

Руските сили евентуално се приготвят за прекосяване към фронтални офанзиви, водени от пехотата, с цел да компенсират огромните материални загуби в Авдеевка през октомври, съобщи американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната, представен от Укринформ.

Свързан с Кремъл съветски боен блогър твърди, че съветските сили край Авдеевка значително са забавили темпото на сухопътните офанзиви северно и южно от града за сметка на мощен заобиколен огън против украинските фронтови позиции и околните тилови региони.

Възможно е съветските сили да организират акция за отклонение на вниманието на украинските елементи в региона на Авдийвка, само че по-вероятно е този мощен огън да е въздушна и артилерийска подготовка на бойното поле преди нова вълна съветски набези.

Анализатори от Института за проучване на войната считат, че обстановката към Авдеевка се вписва в модела на провали на съветския общоприет щаб да усвои и приложи уроците от предходни несполучливи офанзиви в Украйна.

Украински боен представител сподели, че по данни към 29 октомври руснаците са изгубили 6500 бойци от началото на настъплението си към Авдеевка. Тази информация не е доказана по самостоятелен път.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР