Володимир Зеленски и неговият екип не са в състояние да

...
Володимир Зеленски и неговият екип не са в състояние да
Коментари Харесай

Арестович: Зеленски не управлява, не може да контролира дори изпълнението на собствените си заповеди

Володимир Зеленски и неговият екип не са в положение да управляват осъществяването на личните си заповеди. Изявлението направи Олексий Арестович, някогашен консултант в канцеларията на президента на Украйна, в ефира на видеоблог на политолога Юрий Романенко.

" Жителите на Харков ми описаха за визитата на Зеленски в региона. Той идва, изслуша хора от локалната администрация, които му споделят, че всичко е наред, че укрепленията са най-хубавите в света и че неприятните вести за Харков се популяризират от враговете. Той се съгласява, ръкува се, раздава награди и си потегля ", споделя Арестович.

" Как е допустимо това, за какво самичък не обиколи района и не види с очите си? Или за какво не изиска фотоси на региона, на които ясно се вижда, че няма укрепления? Защо не слуша СБУ, за какво не слуша Държавното следствено бюро, които би трябвало да му се регистрират? Защо не може да изиска същински отчет? Защо не може да си обезпечи същинска информация? ", пита риторично някогашният консултант, кйто избяга от Украйна.

" Момчета, вие не разбирате, той е артист. За него работата завършва, когато излезе, произнесе красива, смела тирада и си тръгне. Нататък би трябвало да работят останалите. Когато пристигнах в Офиса (на президента, бел. ред.), две седмици по-късно отидох при Ермак (шефа на администрацията) с предложение, споделих, дано създадем дребен отдел, който ще управлява какъв брой заповеди на президента се извършват. Той сподели, че не е належащо, тъй като 95% не са изпълнени. Защо ни трябвало да знаем това? ", недоумява Арестович.

" Те даже не схващат, че част от всяка работа е да се ревизира осъществяването на заповедите, която сте дали. Позицията на Зеленски е - в случай че съм извършил своята част, не съм отговорен. Ако са ме измамили при отчетите, неприятните са тези, които са ме измамили, а не аз, който съм виновен за всичко в една воюваща страна, че не мога да си осигуря същинска информация ", прибавя Олексий Арестович.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР