Украинските части са извършили настъпателни операции в най-малко две посоки

...
Украинските части са извършили настъпателни операции в най-малко две посоки
Коментари Харесай

Украинските части напредват към Роботино, руснаците изпитват недостиг на офицери поради сериозни загуби на жива сила

Украинските елементи са направили настъпателни интервенции в минимум две направления от фронта като напредват към село Роботино и южно от село Малая Токмачка в Пологовския регион на Запорожка област. Това заяви зам.-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр. Продължават и настъпателните дейности на ВСУ по посоки Бердянск и Мелитопол. 
 

 
На геолокирани фрагменти, оповестени на 19 и 20 август, се вижда по какъв начин украинските сили са напреднали източно от Роботин, оповестяват от вашингтонския Институт за проучване на войната (ISW).
 
От Генерален щаб на ВСУ афишират, че техните сили са провели контраофанзивни интервенции към Мелитопол (в западната Запорожка област) и към Бердянск (в посока западната Донецка и източната Запорожка област).
 
Според съветски блогъри, коментиращи военните дейности в Украйна, съветските сили не престават да имат проблеми с контрабатарейните радари и то изключително в посока на Запорожието.
 
Блогъри настояват, че съветските елементи изпитват дефицит на офицери заради съществени загуби на жива мощ. Заради това се постанова някои съветски роти да бъдат командвани от частни лица, а не, както е по правилник от младши офицер.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР