Украинските бронирани машини действат отвъд крайната линия на руския отбранителен

...
Украинските бронирани машини действат отвъд крайната линия на руския отбранителен
Коментари Харесай

ISW: Москва крие с пропаганда неуспехите си в Украйна и Карабах

Украинските бронирани машини работят оттатък крайната линия на съветския защитителен пласт, през който украинските сили в западната Запорожка област сега проникват.

Това написа Институтът за проучване на войната (ISW) за обстановката в Украйна.

ISW към момента не може да удостовери , че украинските сили са пробили изцяло този съветски защитителен пласт. Геолокирани фрагменти, оповестени на 21 септември, демонстрират, че бронирани транспортни средства са напреднали на юг и са взели участие в стеснен пердах директно западно от Вербове (на 18 км югоизточно от Оригов).

Не е ясно обаче дали украинските сили резервират тези позиции. Това е първият следен случай те да употребяват бронирани машини отвън съветската трислойна защита.

Присъствието им демонстрира, че украинците са обезпечили пробива си в първите две линии на този пласт задоволително , с цел да прокарат транспортни средства през пробива. Украинските сили евентуално са потиснали съветската артилерия и други противотанкови системи в региона задоволително, с цел да придвижат транспортните си средства напред.

Това са значими признаци за прогрес в украинската контраатака.

Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 20 и 21 септември, демонстрират, че украинските сили също са напреднали на запад и югозапад от Върбове.

Wall Street Journal (WSJ) заяви на 21 септември, че украинските сили са пробили основната съветска отбранителна линия в западната Запорожка област с бронирани транспортни средства. Изданието цитира неназован украински офицер, служител в региона. Украинските сили са напреднали до ръба на Новопрокоповка (на 16 км южно от Оригов), само че ISW към момента не разполага с удостоверение.

Руските сили, които сега се отбраняват в западната Запорожка област, не съумяха да попречат на украинските сили да напредват последователно , само че устойчиво от средата на август. ISW непрекъснато следи по какъв начин украинските сили вършат муден, само че постоянен прогрес в западната Запорожка област, макар страничното преразпределяне на детайли от относително елитни елементи от съветската войска за подсилване на съветските отбранителни интервенции в западна Запорожка област.

Руските военни преразпределиха странично детайли от 7-ма гвардейска планинска въздушнодесантна дивизия и 76-та гвардейска дивизия в региона на Роботине в средата на август, с цел да отхвърлен украинските офанзиви и вероятно да облекчат детайли от 22-ра и 45-та обособени бригади на " Спецназ ", които контраатакуваха  по време на ранните етапи на украинските контранастъпателни интервенции.

Геолокирани фрагменти, оповестени на 20 и 21 септември, демонстрират детайли на 22-ра гвардейска бригада, настояща западно от Вербове (18 км югоизточно от Оригов), което допуска, че съветското командване тактически ги е трансферирало да се пазят в региона.

Украински боец, отбраняващ се в Южна Украйна, съобщи пред WSJ на 21 септември, че съветските   контраатакуващите щурмови елементи са по-силни.  Изявленията на украинския боец са в сходство с наблюденията на ISW, че относително елитните детайли наподобява са главните детайли за контраофанзива в западната Запорожка област.

Украинските сили направиха серия от удари с дронове и ракети, ориентирани към съветското летище покрай окупирания Саки, Крим, и може да са развалили съветски самолети. Отделът за стратегически връзки на украинските въоръжени сили съобщи, че украинските сили са почнали комбинирана офанзива против съветското летище покрай Саки (60 км северно от Севастопол).

Suspilne Crimea заяви, че източници в украинската работа за сигурност (SBU) са декларирали, че SBU и украинският флот са изстреляли дронове, с цел да преодолеят съветските системи за противовъздушна защита покрай летището и по-късно са нанесли удари с ракети Neptune.
 Украйна още веднъж удари Крим с дронове Обновена
Украйна още веднъж удари Крим с дронове

Атакувани са и други стратегически съветски градове

Съобщава се, че дванадесет съветски бойни самолета, в това число изтребители-бомбардировачи Су-24 и Су-30, са участвали по време на ударите, а източници от СБУ на Suspilne обявиха, че ударите са предизвикали неуточнени съществени вреди на летището.

ISW обаче към момента не е видял фрагменти, описващи в детайли последствията от украинския удар. Руски източници, в това число съветското Министерство на защитата (МО), твърдяха, че съветската противовъздушна защита е свалила до 19 украински дрона над Черно море и Крим в нощта на 20 против 21 септември , само че не признаха никакви украински ракетни удари.

Черноморският флот на Русия ръководи летището в Саки, което е последната цел на Черноморския флот, която украинските сили са блъснали.

Сателитни изображения удостоверяват, че украинските сили също са блъснали 744-ти информационен център на командването на Черноморския флот в окупирания Крим на 20 септември като част от очевидното украинско изпитание да нападна уреди на Черноморския флот.

Изображенията демонстрират, че украинските удари са унищожили забележителна част от командния пункт край Верхносадово (16 км североизточно от Севастопол).

Украинските сили все по-често нападат военноморските сили на Черноморския флот в и към Крим през последните седмици, в това число удар, който унищожи десантен транспортен съд от клас " Ропуча " и подводница от клас " Кило " и повреди военноморската ремонтна база " Севморзавод " в Севастопол.

Черноморският флот на Русия е част от съветския флот, зависещ на Южния боен окръг (ЮВО), само че командва въздушни и сухопътни елементи в окупирания Крим и на други места по фронта в Украйна в допълнение към своите военноморски кораби. Подразделения на 810-та морска пехотна бригада на Черноморския флот вземат участие в сериозни отбранителни интервенции в западната Запорожка област, а 22-ри армейски корпус на Черноморския флот отбранява позиции на източния (левия) бряг на Херсонска област.

Контролът на Черноморския флот върху летището в Саки му дава отговорност за наземни самолети в допълнение към военноморските му средства. Черноморският флот наподобява носи огромна отговорност за поддържането на съветската логистика от Краснодарския край и окупирания Крим до съветската формация в Южна Украйна, изключително откакто украинските удари усложниха съветските наземни информационни линии в региона.

Руските сили постоянно нанасят удари с дронове и ракети от активите на Черноморския флот и в зоната на отговорност на Черноморския флот в окупирания Крим и Краснодарския край. Черноморският флот е единствената публична конструкция на съветската войска, която е имала дълготрайно наличие в окупирана Украйна, защото е със седалище в Севастопол отпреди противозаконното анексиране на Крим от Русия през 2014 година Черноморският флот е освен това от военноморски сили активи, а украинските офанзиви против Черноморския флот евентуално ще реализиран резултат оттатък деградацията на съветския военноморски потенциал.

Руските сили направиха извънредно огромна серия от ракетни удари против Украйна в нощта на 20 против 21 септември, което евентуално ще подхожда на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Съединените щати. Украински източници оповестиха на 21 септември, че съветските сили са изстреляли 44 крилати ракети Kh-101/Kh-555/Kh-55, ориентирани към украинска енергийна, индустриална и гражданска инфраструктура в град Киев, град Черкаси и град Лвов.

Съобщава се, че украинската противовъздушна защита е прихванала 38 съветски крилати ракети.

Украински източници оповестиха също , че съветските сили са изстреляли шест ракети С-300 по град Харков.

Украинският главнокомандващ военачалник Валерий Залужний съобщи, че съветските сили са изстреляли ракетите на няколко талази от разнообразни направления и че ракетите са трансформирали курса си по маршрута си.

Руски блогъри разшириха фотоси и фрагменти, за които се твърди, че демонстрират последствията от съветските ракетни удари в цяла Украйна.
 Масирана ракетна офанзива против Украйна, удари против енергийната система Обновена
Масирана ракетна офанзива против Украйна, удари против енергийната система

Над 20 души са ранени, в това число дете

Руските сили не са правили относително огромен ракетен удар от нощта на 29 против 30 август, когато съветските сили изстреляха 28 крилати ракети против Украйна.

Кремъл продължава да ускорява раздялите сред Украйна и централноевропейските ѝ сътрудници след отдръпването на Русия от Черноморската зърнена самодейност. Износът на украинско зърно по европейските сухопътни направления докара до напрежение.

Полският министър председател Матеуш Моравиецки разгласи на 20 септември, че Полша ще се концентрира върху построяването на лични оръжейни арсенали и повече няма да трансферира оръжия на Украйна.

Полският и украинският министри на аграрната политика обаче се договориха на 21 септември да работят дружно за намиране на решение по повод на износа на украински селскостопански артикули през идващите дни.

Съобщава се, че съветската Държавна дума ще предложи законопроект, допускащ на Руската национална армия (Росгвардия) да включва доброволчески формирования на фона на продължаващите клюки за групата " Вагнер ", настояща дружно с нея. Руският ръководител на комисията по осведомителна политика на Държавната дума Александър Хинштейн заяви, че членовете на Държавната дума и Съвета на федерацията възнамеряват да внесат на 22 септември законопроект, който ще разреши включването на доброволчески формирования в " Росгвардия ".

Хинштейн съобщи, че законопроектът ще разшири всички досегашни пълномощия и механизми на съветското МО към " Росгвардия ", защото " Росгвардия " извършва задания във войната в Украйна, сходни на тези на съветското МО.

Хинштейн твърди, че съветският президент ще взема решения по отношение на доброволческите формирования на Росгвардия.
 Полша ще изпрати на Украйна единствено към този момент обещаните оръжия
Полша ще изпрати на Украйна единствено към този момент обещаните оръжия

Отношенията межде двете страни се обтегнаха поради разногласието за зърното

ISW по-рано заяви, че съветски източници настояват, че някои чиновници на групата " Вагнер " работят в тясно съдействие , с цел да вземат участие още веднъж във войната в Украйна.

На 18 септември съветски блогър съобщи, че шефът на " Росгвардия " Виктор Золотов се е срещнал със сина на умрелия финансист на " Вагнер "  Евгений Пригожин, Павел Пригожин и командира Антон Елизаров (известен като " Лотос " ).

Руските опозиционни медии, вътрешни източници и блогъри настояват, че Евгений Пригожин е оставил активите си на Павел Пригожин и той ще поеме ръководството.
 Украйна удря
Украйна удря " Вагнер " и в Судан?

Използвана е необикновена за Африка тактичност

Кремъл прокарва пропагандни разкази, които акцентират съветската артилерия и авиация, като в същото време омаловажават напъните на съветските сили , провеждащи сухопътни интервенции, евентуално за да се избегне разискването на загубите на съветски личен състав и слабите контрабатарейни качества. Руското опозиционно издание Meduza заяви на 21 септември, че администрацията на съветския президент е популяризирала справочник на 19 септември, инструктирайки медиите, свързани с Кремъл, да подчертаят загубите на украинска техника и личен състав.

ISW постоянно следи съветски елементи, които интензивно вземат участие в наземни офанзиви, а съветското осведомително пространство неведнъж се оплаква от слабите благоприятни условия на съветските сили за битка с бойните дейности.

Кремъл евентуално цели да упрекна арменското управление и Запада за неотдавнашната военна интервенция на Азербайджан в Нагорни Карабах. Съобщава се също, че управлението на администрацията на съветския президент поучава медиите, свързани с Кремъл, да обвинят Запада и арменския министър председател Никол Пашинян за признаването на суверенитета на Азербайджан над Нагорни Карабах.

Ръководството също поучава държавните медии да подчертаят ролята на съветските миротворци в " евакуирането на цивилни ". Руското държавно управление евентуално се пробва да показа като неприятно управлението на Пашинян след поредност от изказвания, критикуващи връзките на Армения с Русия.

Украински публични лица оповестиха на 21 септември, че съветските окупационни чиновници не престават напъните за насилствена готовност в окупирана Украйна. Украинският общоприет щаб заяви, че съветски окупационни чиновници раздават призовки на мъже на възраст от 18 до 60 години в окупирания Мирн, Херсонска област.

Началникът на военната администрация на Запорожка област Юрий Малашко съобщи, че съветските окупационни чиновници са нараснали напъните за готовност в окупираните територии след приключването на районните избори.

Ръководителят на военната администрация на Луганска област Артьом Лисогор съобщи, че съветската окупационна полиция интензивно търси мъже, които са в описите на военната регистрация.
 Армения: Русия се провали с мироопазването си в Карабах
Армения: Русия се провали с мироопазването си в Карабах

2020 година Москва пое отговорност да отбрани Лачинския кулоар и да подсигурява сигурността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР