Украинските бежанци във Варна вече могат да получат документите си

...
Украинските бежанци във Варна вече могат да получат документите си
Коментари Харесай

Във Варна ще заработят мобилни пунктове за издаване на документи на бежанците от Украйна

Украинските бежанци във Варна към този момент могат да получат документите си за краткотрайна протекция и в Районните полицейски ръководства в града и региона. До момента са открити 20 работни места. От другата седмица в хотелите ще работят и мобилни пунктове за издаване на документите.

Пред пунктовете за регистрация на бежанците от Украйна има чакащи, само че опашките не са огромни. Напрежение няма, хората се записват в лист и чакат умерено реда си.

От Областната дирекция на полицията оповестиха, че в случай че в някой от пунктовете дойдат хора отвън описите, също ще бъдат признати. Гишетата работят с удължено работно време.

" До 19:30 часа, в случай че има чакащи, се работи до приключването им. Понякога се стига до 22 или 23 часа да се работи ", съобщи ст.комисар Атанас Михов, шеф на ОД на МВР-Варна.

Всеки ден в районните полицейски ръководства във Варна се записват към 400 украински жители.

" Но към тях се вписват и децата, които не са малко. Затова стигат до 800-900, а от време на време и до 1000 обработени бежанци през тези центрове ", съобщи ст. комисар Атанас Михов, шеф на ОД на МВР-Варна.

Над 200 чиновници на Министерство на вътрешните работи във Варна и региона са ангажирани с издаването на документи на украинските бежанци. Мобилни пунктове ще проработят идната седмица.

" Те ще бъдат в огромните хотели и няма да има потребност бежанците да идват на място в Районните полицейски ръководства, а ще бъдат обслужвани във фоайетата или избрани стаи на хотелите ", съобщи ст.комисар Атанас Михов, шеф на ОД на МВР-Варна.

До момента във Варна са регистрирани над 3000 украински бежанци. Заедно с децата краткотрайна протекция ще употребяват близо 7000 души. По данни на системата за адресна регистрация, бежанците в хотели и на частни адреси в града и региона са 16 500.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР