Украинските бежанци, които са настанени във фургоните на временния център

...
Украинските бежанци, които са настанени във фургоните на временния център
Коментари Харесай

До края на седмицата ще местят украинците от временния център в Елхово в държавна база

Украинските бежанци, които са настанени във фургоните на краткотрайния център в Елхово, ще бъдат преместени до края на тази седмица в държавна база на „ Българските държавни железници “ в Приморско, заяви за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Ямбол Георги Чалъков.

От настанените 35 украинци, шестима към този момент са напуснали краткотрайния център, защото са си намерили заслон в Бургас. „ Тези, които имат опция и средства, съумяха да си уредят квартири. Другите разчитат на държавната поддръжка “, сподели Чалъков.

По думите му, всички пристигнали у нас украински бежанци към този момент ще минават първо през краткотрайния център в Елхово. Ще бъдат настанявани поискалите краткотрайна протекция, които нямат други благоприятни условия за престояване. В центъра ще остават сред две и три седмици, до момента в който им се намерят места за непрекъснат престой в държавните бази.

„ Фургонният лагер в Елхово е основан като краткотраен директен център, не е за непрекъснато настаняване. Въпреки това, има нужните санитарни и битови условия, в които тези хора да намерят краткотраен заслон “, акцентира регионалният шеф на Ямбол.

Центърът в региона на „ Гранична полиция “ в Елхово разполага с 221 жилищни фургона и е с потенциал за 1768 души. Той беше построен през 2019 година за настаняване на незаконни мигранти, влезнали нелегално у нас през държавната граница с Турция.

В края на май т. година в центъра бяха настанени краткотрайно над 650 украински бежанци от хотелите по Черноморието. Те останаха там 72 часа, до момента в който бъдат превозени към държавните бази за настаняване, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР