Украински войници изписват надписи в чест на покойната британска кралица

...
Украински войници изписват надписи в чест на покойната британска кралица
Коментари Харесай

Възпоменания за кралица Елизабет II пишат украински войници на артилерийски снаряди

Украински бойци изписват надписи в чест на починалата английска кралица Елизабет II върху снаряди предопределени за съветски военни цели, показа DailyMail

Снимките на боеприпасите, подготвени да бъдат изстреляни по посока на нашествениците, съдържаха послания на британски и украински език.

" R.I.P. Кралица Елизабет II ", пишеше в профил на един от снарядите. На различен е написано: " Keep calm and carry on " (Запазете успокоение и продължавайте) - отпратка към прочут мотивационен афиш, направен през 1939 година в подготовка за Втората международна война.

На друга фотография се виждат още боеприпаси, само че този път посланията са написани на украински език. Едно от посланията гласи: " Слава на кралицата ", а на друго е написано просто " Елизабет ".

Снимките са оповестени в Twitter от консуматор, който се разказва като украински артилерист в щурмова бригада.

" Сърдечна признателност и почитание на украинските артилеристи към забележителния водач на една велика нация ", написа той.

Това не е първият случай, в който украинските войски украсяват боеприпасите си с послания за съветските нашественици.

През май украински бойци украсиха снарядите с " благи " послания по случай Световния ден на бродерията в Украйна, прочут като Вишиванка.

Празникът разпространява традицията за основаване и носене на бродирани украински облекла. Вишиванка е нормалното название на бродирана риза, която е част от националната носия в Украйна

Ризата е била неразрешена за носене по време на Съветския съюз и е разширена с оповестяването на независимостта на Украйна. Тя се е трансформирала в знак на неподчинение - и е по-актуална от всеки път с продължаващата инвазия съветска инвазия.

Видеоклип сподели по какъв начин украински военнослужещи деликатно боядисват ракети с разнообразни цветни шарки, с цел да отбележат празника - преди да ги изстрелят по съветски военни позиции.

Един войник боядиса три ракети с розови и сини цветя по снаряда и обръщение в профил. След това се вижда по какъв начин боецът гордо слага трите снаряда в редица върху задната част на украински боен автомобил. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР