Украински транспортен самолет Ан-12 се разби близо до Кавала в

...
Украински транспортен самолет Ан-12 се разби близо до Кавала в
Коментари Харесай

Украински самолет с експлозиви се разби край Кавала

Украински транспортен аероплан Ан-12 се разруши покрай Кавала в Северна Гърция, заяви Атинската осведомителна организация, представена от БГНЕС. Очевидци са разказали, че самолетът е горял още преди удара в земята. Предполага се, че 8-членният екипаж е умрял.

— Εγώ ο Απαισιότατος (@egwapaisiotatos)

Инцидентът е станал западно от Кавала към 22:50 ч., в местността Палеохори на община Пангай– Гърция. От нощес върви издирвателна и избавителна интервенция. Еър Карго Ан-12, който е пътувал от Сърбия за Йордания, транспортира военни материали, заради което са се чували голям брой детонации, предава airlive.net.

Местните управляващи споделиха, че 15 пожарникари и седем противопожарни автомобила са изпратени на мястото на злополуката.

Според известия в медиите товарният аероплан е изискал позволение за спешно кацане на близкото летище в Кавала, само че не е съумял да стигне до него.

Държавната телевизия ERT заяви, че това е украински аероплан " Антонов ".

Гръцки медии, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция, оповестиха по-късно, че в потребления от украинска самолетна компания товарен аероплан Ан-12 е имало 12 тона рискови материали, най-много експлозиви.

???? in of a cargo aircraft could be the below An-12 UR-CIC MEM3032 flying from Serbia to Jordan. -
— COTAM Fleet & co (@CotamFleet)

Местни поданици споделиха, че са видели огнено кълбо, а детонации са се чували в продължение на два часа след злополуката.

Гръцкото Управление за гражданска авиация заяви, че самолетът е пътувал от Сърбия за Йордания. Според държавната телевизия ЕРТ компанията оператор на турбовитловата машина руско произвеждане е украинският товарен транспортьор " Меридиан ".

Като защитна мярка поради мощната миризма, която се носи от мястото на злополуката, управляващите приканиха жителите на двете обитаеми места, които са най-близо до мястото на злополуката, да държат прозорците си затворени тази нощ, да не излизат от вкъщи си и да носят маски. Властите настояват, че не знаят дали в самолета е имало рискови химикали.

ТЕМА преди 2 дни 1068 преди 2 дни 3452 преди 2 дни 2324
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР