Украински организатори на образователни, социални и хуманитарни дейности в хотелите

...
Украински организатори на образователни, социални и хуманитарни дейности в хотелите
Коментари Харесай

Украинци с апел до Европа: Да спре парите на България за бежанците от войната

Украински уредници на просветителни, обществени и филантропични действия в хотелите на Златни Пясъци са изпратили молба до Министерски съвет, в която се показва, че в случай че не бъде направен проект за действителна интеграция ще бъдат принудени да търсят разновидности за интеграция в други страни от Европейски Съюз , където са основани по-благоприятни условия за живот и престояване.
 Стела Костадинова
Обмисляме да отправим зов до Европейския съюз с искане за понижаване или прекъсване на финансирането за България по стратегиите за подкрепяне на украинските бежанци, като ще желаяме тези средства да бъдат насочвани към тези страни, които ще основат по-благоприятни и постоянни условия за живот за всички нас, които се намираме в безнадеждна обстановка и бягащи от войната ”, се показва в писмото, подписано от Светлана Кубанкова и Витан Вълев.

От украинските оганизации приканват да бъде преразгледано решението на държавното управление и да се допусне опцията бежанците от войната в Украйна да продължат да живеят в хотелските бази по морете.
 Стела Костадинова
В писмото са приложени и подписи на украински бежанци от хотели в Златни пясъци.

„ Ние знаем, че Еврокомисията е отделила пари и те към този момент са тук и би трябвало вярно да се разпределят. Затово молим тези пари да се употребяват за финансиране на хотелите, където към този момент живеем ”, съобщи Тамара, която се включи в следващия митинг през днешния ден с афиш за бистрота на средствата, които се изразходват от Европейски Съюз.
 Стела Костадинова
Украинските бежанци упорстват да бъде продължена програмата за настаняването им по хотелите, така множеството от тях към този момент са се интегрирали. Децата са почнали учебно заведение, други са на лекуване в здравни заведение в района.
 Стела Костадинова
Хотелиерите обявиха, че са подготвени да продължат с настаняването на украинците при същите условия, каквито ще бъдат и в държавните бази- 15 лева за настаняване и изхранване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР