Украински официални лица продължават да подчертават, че основната цел на

...
Украински официални лица продължават да подчертават, че основната цел на
Коментари Харесай

ISW: И през 2024 г. основната цел на Русия е превземането на Донецка и Луганска области

Украински публични лица не престават да акцентират, че главната цел на Русия за 2024 година остава завладяването на Донецка и Луганска области , защото съветските сили възнамеряват настъпателната си интервенция през лятото на 2024 година

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Оттам напомнят, че неотдавна съветските сили са напреднали нищожно наоколо до Купянск, Авдеевка и град Донецк.

Първите доставки на обновената американска военна помощ към този момент са пристигнали в Украйна при започване на тази седмица.

Вероятно ще са нужни още няколко седмици, преди западните оръжия и муниции да дойдат в цялостния си мащаб на фронтовата линия.

Министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън разгласи желанието на Англия да окаже дълготрайна поддръжка на Украйна.

Камерън даже съобщи от Киев, че украинските сили могат да нанасят удари на във вътрешността в територията на Русия с оръжията, предоставени от Лондон .

Украински публични лица показаха, че съветските сили в Украйна не са нараснали доста числеността си през последните месеци, само че че съветската войска продължава да усъвършенства бойните си качества като цяло , макар че от началото на войната е претърпяла необятно публикувана деградация, изключително измежду елитните си елементи.
 Стефан Сежурне: Руският боен неуспех в Украйна е налице
Стефан Сежурне: Руският боен неуспех в Украйна е налице

Според френските оценки в Русия са починали 150 хиляди съветски бойци

Украинските публични лица показаха, че съветските военни евентуално ще запазят настоящия си ритъм на замяна на персоналния състав и няма да генерират забележителен брой разполагаем персонален състав, нужен за основаването на запаси на стратегическо равнище за по-мащабни настъпателни интервенции през 2024 година

Командващият украинските сухопътни сили военачалник - лейтенант Олександър Павлюк съобщи в изявление за " Таймс ", че нито съветските, нито украинските сили ще могат да реализират победа в Украйна само посредством настъпателна война .
 Доброволците от съветската войска са пушечното месо в Украйна
Доброволците от съветската войска са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да употребява и пандизчии

Това е поредна позиция, която украински публични лица и военни анализатори постановат през последните месеци.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу направи изключително откровена оценка на неотдавнашния съветски прогрес в Украйна и се въздържа от безапелационни изказвания за триумфа на съветските военни старания, евентуално в опит да смекчи вътрешните упования за околните бъдещи триумфи на Русия в Украйна преди съветската офанзивна интервенция през лятото на 2024 година
 Войната няма да свърши, даже и Украйна да завоюва на фронта
Войната няма да свърши, даже и Украйна да завоюва на фронта

Такива войни могат да завършат единствено с контракти

Руски вътрешен източник, който всекидневно е бил прецизен във връзка с предходни промени в съветското военно командване, твърди на 2 май, че съветското министерство на защитата (МО) е сменило няколко високопоставени съветски командири през последните месеци.

На 2 май НАТО съобщи, че е " надълбоко смутен " от усилването на съветските хибридни интервенции на територията на страните - членки на Алианса и че тези интервенции съставляват опасност за сигурността на съдружниците.
 Дейвид Камерън: Украйна има законно право да удря военни цели в Русия
Дейвид Камерън: Украйна има законно право да удря военни цели в Русия

Подкрепа от Лондон за Киев

Генералният шеф на " Ростех " Сергей Чемезов разгласи, че съветският държавен защитителен конгломерат " Ростех " усилва производството си на всички разновидности на управляеми бомби по време на среща с съветския министър-председател Михаил Мишустин на 3 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР