Украински гражданин е бил задържан и са му повдигнати обвинения

...
Украински гражданин е бил задържан и са му повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Украински гражданин е задържан за катастрофата с двама загинали край Казанлък

Украински жител е бил арестуван и са му повдигнати обвинявания за злополуката с двама починали край Казанлък в петък вечерта. Това оповестиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. 

Арестуваният е с букви М.К. и е на 64 години. На първи декември на път I-5, сред Крън и Шипка при ръководство на товарен автомобил, марка „ MAN “, нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на мъж на 85 година и жена на 62 година , както и междинна телесна щета на мъж на 23 година , пътуващи в лек автомобил – закононарушение по чл.343, ал.4, вр. ал.3, писмен знак „ Б “, вр. ал.1, писмен знак „ В “, вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

От събраните досега доказателства се открива, че повода за злополуката е неправилна маневра и лишаване на преимущество от страна на лидера на товарния автомобил. Пострадалите мъж, жена и 23-годишен юноша са пътували в лек автомобил. Пробите за алкохол и опиати на М. К. са негативни . Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Действията по следствието не престават, оповестиха още от държавното обвиняване. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР