Украински граждани, които от години живеят тук, искат да открият

...
Украински граждани, които от години живеят тук, искат да открият
Коментари Харесай

Фандъкова: Даваме помещения за откриване на детски центрове от украинци |

Украински жители, които от години живеят тук, желаят да открият детски центрове - ние предоставяме пространства, към този момент има такива, които работят. Те ще бъдат главно в учебни заведения. 

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по Българска национална телевизия. Тя акцентира, че най-важното за децата, идващи от Украйна, е да бъдат в среда, не толкоз образованието им. Това са деца в голям стрес, за тях най-важното е да бъдат измежду свои връстници, учителите оказват помощ. Децата се приспособяват бързо, в първите дни процесът на образование остава на второ място, безапелационна бе тя. 

До този миг има към 50 заявки, 209 учебни заведения са изявили подготвеност да одобряват възпитаници от Украйна. 15 към този момент вървят на учебно заведение в София. За детски градини има подадени 3 заявки до момента. Наредила съм те да се преглеждат, ще ги насочваме там, където има места, дружно с родителските организации, сподели още Фандъкова. 

За задържането на Бойко Борисов

Да се задържи водачът на най-голямата опозиционна партия, не приказваме, че е някогашен министър-председател, без показване пред обществото на доказателства и причини, е в действителност скандално. За мен първият въпрос е политическият и по тази причина не изключвам дейности против опозицията. По думите ѝ ГЕРБ би трябвало да бъде доста мощна и безапелационна съпротива и ръководещите да се вслушват в гласа ѝ, когато подлага на критика, тъй като това е нейната роля. Силна съпротива - по-силно ръководство, сподели Фандъкова. 

Тя е разговаряла с Борисов след освобождението му и счита, че той няма да съди страната, тъй като не би ѝ навредил и не би се обърнал против България. 

" Аз не се тормозя, тъй като работата ми и работата на екипа на Столичната община се ревизират непрестанно. Аз самата върша инспекции, сезирам всички способени органи, когато има подозрение за корист, което за мен в действителност е работата с битка с корупцията. Когато има данни, се ревизират и се огласят, когато е несъмнено. И сега някои от процедурите се ревизират от всички вероятни органи - АДФИ, Сметна палата, прокуратура. Сметната палата сега са в " Топлофикация ", а преди този момент бяха в " Градска подвижност " ". 

По думите на Фандъкова всеки сигнал, подаден от обществото се ревизира. 

За рекордния бюджет на София

Въпреки тежката финансова обстановка, бюджетът ще обезпечи осъществяването на стратегическите планове и целите на града - това са метрото, развиването на градския превоз, основни булеварди и улици от вътрешните кръгове на града, значими транспортни връзки, строителство на детски градини, вложения в екология и по-чист въздух.

Бюджетът е рекорден - 2 милиарда и 78 млн. лева, само че приходите от локални налози са към 450 млн., а личните доходи на общината са 820 млн. лева Това са средствата, които могат да се насочват към разнообразни действия, изясни Фандъкова. 

Тя добави, че нарастването на бюджета за тази година се дължи главно на увеличение на заплатите на учителите, медицинските сестри, обществените служащи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР