Украинската служба за сигурност ССУ е обявила за издирване бившия

...
Украинската служба за сигурност ССУ е обявила за издирване бившия
Коментари Харесай

Украйна е обявила за издирване Медведев и други свързани с Путин политици

Украинската работа за сигурност ССУ е оповестила за търсене някогашния президент на Русия Дмитрий Медведев, като го е присъединила в лист с търсени лица, формиран преди повече от половин година, оповестиха международните организации. В листата са включени и доста други членове на съветския политически хайлайф, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според оповестената заповед Медведев е упрекнат в посягане против границите и суверенитета на Украйна .

Съгласно член 110, от украинския Наказателен кодекс за сходни прегрешения може да бъде наложена присъда до 15 години отнемане от независимост или пожизнен затвор, отбелязва организация УНИАН.

Не е ясно за какво Украйна не е разгласила листата по-рано или за какво е решила да го разгласява в този момент, отбелязва Ройтерс.

Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Русия, на 9 октомври на процедура разгласи, че Русия ще нанесе ответни удари поради детонацията на Кримския мост, напомня ДПА. Той назова детонацията терористична офанзива, на която Русия ще отговори с " заличаване на терористите ". След вчерашните тежки ракетни офанзиви против Киев и други огромни украински градове той съобщи, че това е единствено началото. Украинската страна в настоящия си тип е непрекъсната опасност за Русия, по тази причина политическото управление на прилежащата страна би трябвало да бъде изцяло отстранено, акцентира Медведев. 

Освен Медведев в листата са и множеството от членовете на съветския Съвет за сигурност .

Включени са и други членове на съветския политически хайлайф, като министърът на защитата Сергей Шойгу , ръководителите на двете камари на съветския парламент Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, Николай Патрушев, секретарят на Съвета за сигурност, както и говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова .

" Службата за сигурност на Украйна удостоверява, че Дмитрий Медведев ,

заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент на страната агресор, е разгласен за търсене ", се споделя в известието на ССУ и се прецизира, че това се е случило " през март 2022 година, при започване на пълномащабната експанзия на Русия ".

Медведев беше считан за съвсем сдържан по време на президентския си мандат от 2008 до 2012 година ,

когато замени поста си с Владимир Путин, който стана министър-председател, напомня Ройтерс. През последните години обаче някогашният президент направи някои от най-твърдолинейните изявления за Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР