Украинската противовъздушна отбрана влезе в действие срещу атаки с дронове,

...
Украинската противовъздушна отбрана влезе в действие срещу атаки с дронове,
Коментари Харесай

Експлозии и пожари в Киев и Одеса след масирана атака с дронове камикадзе

Украинската противовъздушна защита влезе в деяние против офанзиви с дронове, като отломките от безпилотните апарати паднаха върху няколко региона на столицата,, заяви в канала си в Телеграм кметът на града Виталий Кличко.

На едното от тези места отломките са развалили нежилищна постройка и на мястото има екипи за незабавно деяние. В другия регион парчета от дронове са запалили дърво, а на трето място останките от свален дрон са паднали върху детска площадка.

Жертви няма. Свалени са били над 10 ирански дрона " Шахед ", идващи от разнообразни направления.

В 00.59 часа в Одеса и Одеска област също бе оповестена въздушна паника. 

" Врагът нападна Одеска област с дронове. Призовавам всички поданици на цялата Одеска област да останат в укритията си до приключването на въздушната паника. Работят силите за противовъздушна защита ", заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в формалния канал на администрацията в " Телеграм ".

По-късно той добави, че при офанзивата на съветски безпилотни летателни апарати с експлозиви са нанесени вреди на пристанищната инфраструктура в Одеса, а в региона са избухнали пожари. 

" В резултат на нападението избухнаха пожари в пристанищни уреди и промишлена инфраструктура в района, а един асансьор беше развален ", написа Кипер.

Засега не се оповестява за потърпевши в офанзивата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР