Украинската прокуратура съобщи, че са регистрирани повече от 7000 съобщения

...
Украинската прокуратура съобщи, че са регистрирани повече от 7000 съобщения
Коментари Харесай

Украинската главна прокуратура е получила най-много сигнали за предполагаеми военни престъпления в град Бородянка

Украинската прокуратура заяви, че са регистрирани повече от 7000 известия за хипотетични военни закононарушения, осъществени от Русия в Киевска област, съобщи ДПА, цитирина от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3750
" Повечето от жертвите са в град Бородянка, северозападно от украинската столица ", сподели основният прокурор Ирина Венедиктова.

Главната прокуратура към този момент е почнала следствие за военни закононарушения в Ирпен, Буча и Ворсел.

От уикенда в интернет се популяризират фотоси на безжизнени тела на невъоръжени цивилни по улиците в дребното градче Буча след изтеглянето на съветските сили, които направляваха региона няколко седмицr.

Украйна, дружно с доста други страни, споделя, че всеобщите убийства са осъществени от съветски бойци.

Русия твърди, че няма нищо общо с това, като непрекъснатият ѝ представител в Организация на обединените нации Василий Небензя дефинира зверствата в Буча като „ инсценирана провокация “.

Москва прикани да бъде свикано съвещание на Съвета за сигурност на международната организация. Настоящият ротационен ръководител на съвета, Англия, обаче отхвърли две такива претенции в границите на денонощие.

На изключителна конференция нощес Небензя показа хипотетични доказателства за организирането на провокации в Буча и разяснява желанието на Вашингтон и Лондон да предложат гласоподаване за премахване на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

На брифинга съветски дипломати демонстрираха видеозаписи, направени незабавно след изтеглянето на съветските войски от града - тела на починали по улиците няма. Заснетите украински военни и кметът на Буча са в приповдигнато въодушевление, афишират " победа " и не загатват никакви убийства.

Междувременно украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски прикани за бързо и без значение следствие и документиране на зверствата в Буча. „ Експертите ще имат достъп незабавно откакто бъдат възобновени мостовете, които руснаците взривиха при изтеглянето си “, съобщи той.

Международният комитет на Червения кръст към този момент стартира да събира доказателства, сподели украинският вътрешен министър и добави, че скоро и други интернационалните специалисти ще се включат в следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР