Украинската полиция вчера е задържала група хора, заподозрени в подготовка

...
Украинската полиция вчера е задържала група хора, заподозрени в подготовка
Коментари Харесай

Украинската полиция задържа група, подготвяла масови безредици в Киев и други градове

Украинската полиция през вчерашния ден е задържала група хора, обвинени в подготовка на всеобщи вълнения в украинската столица Киев и други градове за дестабилизация, заяви Ройтерс.

Това се случва в миг, когато напрежението със прилежаща Русия нараства, сподели през днешния ден украинският вътрешен министър във връзка със случая.

Съединените щати и други западни страни обявиха, че Русия може би се готви за ново навлизане в Украйна, откакто е струпала повече от 100 000 бойци наоколо до границата, а Украйна съобщи, че Русия се пробва да я сплаши и дестабилизира.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски съобщи на излъчен по малкия екран брифинг, че към 5000 души е трябвало да вземат участие в протести и конфликти с полицията в пет града в северна и централна Украйна.

" Тази акция, която е била планувана авансово, през цялото време е била ориентирана към насилствени дейности и образуване на вълнения и няма нищо общо с мирни митинги ", сподели той. " Тя е била... предопределена точно да раздруса и дестабилизира обстановката в Украйна. "

Министърът не заяви какъв брой души са били арестувани или кой стои зад плануваните безредици.

Русия, която анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 година и поддържа проруските бунтовници в източната част на страната, неведнъж е отричала да възнамерява инвазия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР