Украинската писателка Анна Багряна ще бъде на Панаира на книгата

...
Украинската писателка Анна Багряна ще бъде на Панаира на книгата
Коментари Харесай

Украинската писателка Анна Багряна е гост на Панаира на книгата в НДК

Украинската писателка Анна Багряна ще бъде на Панаира на книгата в НДК на 12 декември сред 13 и 14 ч., на щанда на издателите си от " Персей " - 212, втори етаж, с цел да показа и да дава подписи върху романа си " Досадникът ". Тя е единственият задграничен публицист, който ще се срещне онлайн, а не онлайн с български читатели, научи ДУМА от ИК " Персей ".

Анна Багряна е измежду най-популярните и четени писатели от новата вълна в литературата на днешна Украйна. Превеждана е на доста езици, носителка е на влиятелни национални и интернационалните литературни награди.

В романа й " Досадникът " приключилият Института по публицистика Антон се пробва да откри своето предопределение в живота. Работи известно време като сътрудник в радиото за политически вести, по-късно е крупие в едно от най-скъпите столични казина, а по-сетне е началник на отдел в списание " Криминален свят ". Той попива в себе си всички духовни заболявания на времето. Преследват го натрапчиви сънища с греховни фантазии за призрачна монахиня. Антон отива в църквата да потърси душевно равновесие, само че получава предложение да стане основен редактор на църковен вестник. Новата работа го подтиква към нови грехове и закононарушения - скрито прави звукозаписи на всички изповеди на миряни. Уволнен е, само че благодарение на един някогашен нарушител получава късмет да осъществя отдавнашната си фантазия за личен ресторант, в който посетителите имат опция да се изповядват на висок глас и да получат помилван на всички свои грехове. Успехът е главозамайващ, само че дали няма да надвисне заплаха за цялостен неуспех?

Романът е отличен с Международната литературна премия " Пантелеймон Кулиш " и специфична премия на Международния книжовен конкурс " Коронация на словото ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР