Украинската криза е остър проблем, Русия не избягва да го

...
Украинската криза е остър проблем, Русия не избягва да го
Коментари Харесай

Путин: Украинската криза е остър проблем, Русия не избягва да го разглежда

Украинската рецесия е изострен проблем, Русия не заобикаля да го преглежда. Това сподели съветският президент Владимир Путин на пленарната сесия на срещата на върха Русия-Африка, оповестяват съветски медии.

 

Той уточни засилената политическа и икономическа роля на африканските страни. Говорейки за африканската мирна самодейност, Путин означи, че украинската рецесия е „ изострен проблем “. „ Ние не заобикаляме разглеждането му “, добави той.

 

„ Русия и Африка са обединени от вроденото предпочитание да защитят същинския суверенитет, правото на личен, автентичен път на развиване в политическата, икономическата, обществената, културната и други сфери. Освен това такова предпочитание за самостоятелност и суверенитет не значи самоизолация, а по-скоро допуска неприкритост, съдействие на свободни страни и нации, страни, равни в правата си “, съобщи Путин.

 

„ Естествено, не можем да се съгласим с подмяната на интернационалното право с така наречен ред, учреден на правила, които някои страни сами заявяват, само че самите те непрекъснато изкривяват, трансформират, разбъркват. Като цяло не е ясно какви са тези правила, кой сътвориха ги. Ясно е, че те се употребяват от обособените страни в техни егоистични ползи и се трансформират заради политическата обстановка “, сподели още Путин.

 

„ Суверенитетът не е еднократно реализирано положение, за него би трябвало непрекъснато да се бори ”, добави Владимир Путин на пленарната сесия на срещата на върха Русия-Африка.

 

„ Руската федерация предлага подпомагане за разрешаване на спорове на африканския континент, подготвена е да образова военни и да обменя опит в правоприлагането ”, разяснява Путин.

 

„ В противодействието на тези закани Русия също предлага помощ. И ние сме заинтригувани от най-тясното съдействие сред правоприлагащите органи, структурите и специфичните служби на Руската федерация и африканските страни. Ние сме решени да продължим да образоваме военнослужещи и чиновници на правоприлагащите органи от Африка в съветски профилирани образователни заведения “, добави още Путин.

 

На 27-28 юли в Експофорума в Санкт Петербург се организира втората среща на върха Русия-Африка, редом с която е проведен стопански и филантропичен конгрес. Мотото, както и предходния път, беше „ За мир, сигурност и развиване “. Събитията се провеждат от фондация Росконгрес. ТАСС е фотодомакин и информативен сътрудник на срещата и форума, а също по този начин е хазаин на Втория медиен конгрес Русия-Африка.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР