Украинската хакерска група Анонимните (Anonymous) е хакнала „Роскомнадзор“ - руската

...
Украинската хакерска група Анонимните (Anonymous) е хакнала „Роскомнадзор“ - руската
Коментари Харесай

Anonymous хакнаха руската федерална агенция, която цензурира медиите

Украинската хакерска група Анонимните (Anonymous) е хакнала „ Роскомнадзор “ - съветската федерална организация, която дава отговор за мониторинга и цензурата на медиите, и е разгласила 360 000 файла, заяви групата в Twitter.

Сред цензурираните документи, оповестени от Анонимните, някои от които са чак от 5 март, има такива, които демонстрират, че Москва е цензурирала всичко, което е споменавало войната като „ съветско навлизане “ в Украйна.

„ Роскомнадзор “ е блокирал потреблението на Фейсбук от руснаци, откакто е отбелязал съветските публикации като в действителност неточни. Той също по този начин е заплашил да блокира съветската Уикипедия поради включването на публикация за „ съветската инвазия “, заяви „ Джерусалем пост “.

Преди няколко дни Anonymous хакнаха няколко съветски медии, като прекъснаха наличието им и оставиха известие, че „ естествените руснаци не поддържат войната “.

" Уважаеми жители. Призоваваме ви да спрете тази полуда, не изпращайте синовете и съпрузите си на сигурна гибел. Путин ни кара да лъжем и ни слага в заплаха ", се споделяше в известието, написано на съветски език. " Ние сме изолирани от целия свят, към този момент не се търгува с петрол и газ. След няколко години ще живеем като в Северна Корея ", се споделя още в известието.

Anonymous водят кибервойна против Русия от 24 февруари, когато стартира нашествието. Групата си приписва заслугата за хакването на голям брой съветски държавни уеб страници. Те пуснаха и уеб страница, на който потребителите могат да изпращат имейли на инцидентни руснаци, чиито имейл адреси се съхраняват в базата данни, и насърчиха потребителите да " популяризират истината за войната в Украйна ".

Anonymous, които се появиха при започване на 2000 година, в предишното са се разгласявали в отбрана на свободата на словото и неприкосновеността на персоналния живот.

Смята се, че възходящ " батальон " от хакери се сплотява, с цел да се бори с Русия в киберпространството. Вицепремиерът на Украйна Михайло Федоров съобщи в събота, че страната основава " ИТ войска ", с цел да се опълчи на цифровите офанзиви на Русия, напомня БГНЕС. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР