Украинската държавна компания за ядрена енергия Енергоатом обяви, че Русия

...
Украинската държавна компания за ядрена енергия Енергоатом обяви, че Русия
Коментари Харесай

Украйна: Русия отново обстрелва Запорожката АЕЦ

Украинската държавна компания за нуклеарна сила " Енергоатом " разгласи, че Русия още веднъж е обстрелва Запорожката АЕЦ в Украйна.
Прочетете още
" През миналите 24 часа съветските войски още веднъж обстрелваха територията на Запорожката АЕЦ. Щетите сега се откриват ", написа " Енергоатом " в чат приложението Телеграм.

Компанията добавя, че вследствие на периодическите обстрели е била развалена инфраструктура на централата и има риск от приключване на водород и пулверизиране на радиоактивни субстанции. Висока е и заплахата от пожари, съобщи Укринформ.

Руското министерство на защитата на собствен ред упрекна Украйна, че е обстрелвала централата.

Назначената от Русия администрация в Запорожка област заяви, че сега работят два от енергоблоковете на централата, а електричество се подава и към двата бряга на река Днепър - както към териториите под украински, по този начин и към тези под съветски надзор, съобщи ТАСС. " Четири енергоблока са в планов ремонт. В момента работят два. Електричество се подава както към левия, по този начин и към десния бряг на Днепър ", сподели в ефира на радио " Комсомолская истина " представителят на проруските управляващи в Запорожка област Владимир Рогов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР