Украинската артилерия е изстрелвала и произведени в Северна Кореяракетисрещу позиции

...
Украинската артилерия е изстрелвала и произведени в Северна Кореяракетисрещу позиции
Коментари Харесай

ВСУ използват и ракети от Северна Корея в боевете срещу руснаците

Украинската артилерия е изстрелвала и създадени в Северна Кореяракетисрещу позиции на съветските военни, оповестява " Файненшъл таймс ", като отбелязва, че по този начин боеприпасите на Пхенян се обръщат против силите на съдружника му - президента на Русия Владимир Путин.

Уточнява се, че севернокорейските оръжия, за които до момента Украйна не беше съобщавала, са употребявани в боевете за Бахмут.

Произходът на украинския боеприпас демонстрира по какъв начин най-големият сухопътен спор в Европа след Втората международна война се е трансформирал в място за струпване на военно съоръжение от целия свят, вариращо от остарели руски оръжия, до съвременни прецизни системи, отбелязва изданието.

Украински артилерийски пълководец разяснява пред пред ФТ, че севернокорейските муниции не са желани от украинската войска поради относително високия % на неточности -севернокорейските ракети се изстрелват погрешно или не се взривяват. Според маркировката им, множеството са създадени през 80-те и 90-те години на предишния век.

Журналистите са заснемали също упопотреба на севернокорейски муниции от ВСУ в южната част на Запорожка област в края на юни и при започване на този месец. Тогава украински бойци обявиха, че ракетите са били конфискувани от транспортен съд - това е направено от " другарска страна ".

Малко евентуално е Северна Корея да даде непосредствено муниции на Украйна, защото Пхенян поддържа пълномащабното навлизане на Русия. Тази седмица съветският министър на защитата Сергей Шойгу отлетя за Пхенян, с цел да означи 70-годишнината от примирието в Корейската война и да " ускори съдействието " с неговите военни.

През март Белият дом съобщи, че разполага с доказателства, че Москва договаря с Пхенян за замяна на оръжия против храни. Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби също по този начин уточни, че Пхенян е продал ракети и снаряди на групата " Вагнер " на Евгений Пригожин в разгара на борбата при Бахмут - най-дългата и кървава част от съветската инвазия. Пригожин отхвърли обвиняването като " злословия и спекулации ".

Възможно е севернокорейски ракети да са били завладяни от Украйна при борба - по образеца на стотици завладяни танкове и други съветски муниции.

Въпреки проблемите с надеждността, украинците с без съмнение ги употребяват. " Нуждаем се от всяка ракета, която можем да получим ", споделя и президентът на страна Володимир Зеленски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР