Украинската армия си върна контрола върху стратегическа магистрала, която свързва

...
Украинската армия си върна контрола върху стратегическа магистрала, която свързва
Коментари Харесай

Украинската армия отново контролира стратегическа магистрала между Харков и Чернигов

Украинската войска си върна контрола върху стратегическа автомагистрала, която свързва градовете Харков и Чернигов в Източна Украйна, оповестиха публицисти от Франс прес.

" Пътят беше под обстрела на съветски сили, които убиха цивилни там. Изтласкахме ги на десетина километра по на север ", съобщи пред Агенция Франс Прес пълководец от 92-ра бригада на украинската войска.

Стратегическата автомагистрала, отвоювана през днешния ден, свързва Харков, вторият по величина град в Украйна, и Чернигов – град с 30 000 поданици, ситуиран на 50 километра в югозападна посока. Двата града са тежко обстрелвани от съветската войска към този момент повече от месец, без обаче да паднат в ръцете на силите на Москва.

На няколко километра от източните околности на Харков остатъци от надупчени от патрони транспортни средства са пръснати по четирилентовия път, край автомагистралата се вижда и мъртвец на съветски боец. Тази заран обстановката там беше спокойна, свидетелстват публицисти от Агенция Франс Прес. Багер стартира да разчиства, а мъж от прилежащо село пристигна да си прибере колата, върху която се виждат дупки от патрони.

Навсякъде са пръснати съветски трупове, споделя пред Агенция Франс Прес офицер от украинското разузнаване. Битките бяха доста тежки, от време на време на 10 метра разстояние. Това продължи 3 дни, добави той.

" Руските бойци бяха изтощени ", изключително младите, " които умираха от апетит и плячкосваха къщите ", споделя украинският офицер. Той заяви, че по негова оценка през последните дни в региона е имало 120 съветски бойци, 40 от които са били пленени.

В прилежащото селце Мала Роган кола за спешна помощ стартира да прибира телата в найлонови чували, а локалните хора излизат от къщите си, с цел да ремонтират колите си и да изметат отломките./Дарик
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР