Украинската армия ще похарчи близо 550 милиона долара за дронове

...
Украинската армия ще похарчи близо 550 милиона долара за дронове
Коментари Харесай

Украйна ще похарчи 550 млн. долара за дронове през 2023 г.

Украинската войска ще похарчи близо 550 милиона $ за дронове през 2023 година и за задачата е сключила 16 контракта с локални производители. Това заяви министърът на защитата Олексий Резников, представен от Ройтерс.

" Тази година ще увеличим покупките на безпилотни летателни апарати за въоръжените сили на Украйна ", написа той във Фейсбук. " За задачата имаме намерение да заделим към 20 милиарда гривни (547,05 милиона долара) ", добави министърът.

От началото на войната и Украйна, и Русия интензивно употребяват необятен набор от дронове за разследващи и нападателни цели. Киев получи обилни доставки на дронове от сътрудниците си, като се стартира от въоръжените с ракети турски " Байрактар ТБ2 " и се стигне до норвежкия разследващ дрон " Блек Хорнет ", който тежи по-малко от 33 грама.

Сега Украйна желае да увеличи личното си произвеждане, с цел да сътвори своя " войска от дронове ", както обявиха нейни публични представители. " Независимостта на военната индустрия е един от определящите фактори за отбранителните качества на страната ", написа Резников.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР