Украинската армия ще има нужда да мобилизира по-малко хора, отколкото

...
Украинската армия ще има нужда да мобилизира по-малко хора, отколкото
Коментари Харесай

Ген. Сирски: Украйна ще трябва да мобилизира по-малко от 500 000 войници

Украинската войска ще има потребност да активизира по-малко хора, в сравнение с в началото се очакваше, с цел да се опълчи на двугодишната инвазия на Русия, сподели главнокомандващият ВСУ ген. Олександър Сирски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Президентът Володимир Зеленски заяви през декември, че армията е предложила активизиране на още до 500 000 украинци във въоръжените сили, откакто Русия ускори офанзивите по продължение на 1000-километровата фронтова линия.

Главнокомандващият въоръжените сили Олександър Сирски, който беше назначен на поста предишния месец на мястото на известния ген. Валерий Залужни, сподели в изявление за украински медии, оповестено през днешния ден, че след обзор на ресурсите това число е било „ доста понижено “. Той не уточни нова численост.

„ Очакваме, че ще имаме задоволително способни хора, с цел да защитим родината си ", сподели Сирски пред украинската новинарска организация Укринформ. " Говоря освен за мобилизираните, само че и за доброволците ", добави той.

Усилията на Украйна за готовност бяха затруднени от отслабващия възторг и от информации за корупция и злоупотреби в наборните служби.

Законопроект, който ще разреши на чиновниците на въоръжените сили да набират повече бойци, сега се преглежда от Народното събрание.

Сирски добави, че инспекцията на небойните елементи е разрешила военните плановици да изпратят " хиляди " чиновници на фронта и че длъжностите за оказване на поддръжка на бойни дейности са „ еднообразно значими “ в напъните на Киев за защита.

„ Войната, която сме принудени да водим против съветските нашественици, е война на безсилие, война на логистика “, сподели той. „ Следователно смисъла на успеваемостта на тиловите елементи не може да се подценява ", добави главнокомандващият въоръжените сили.

Бившият шеф на сухопътните сили също сподели, че се приготвят " мощни " отбранителни линии „ в съвсем всички застрашени региони “, до момента в който Русия продължава своите офанзиви.

Източният град Авдеевка падна под контрола на силите на Москва в средата на февруари след траяли месеци наред офанзиви, в които украинската защита беше превъзхождана по въоръжение и бройка.

В изявление за Укринформ Сирски сподели, че неговите сили „ несъмнено “ са щели да запазят позициите си, в случай че Киев беше получил повече муниции и качества за противовъздушна защита от своите западни сътрудници.

Сирски увери, че армията се готви за вероятно съветско нахлуване към Харков.

Коментирайки медийните изявления по тематиката, Сирски акцентира: " Не можем да пренебрегнем никаква информация за подготовката на съперника за настъпателни дейности, по тази причина подхващаме всички ограничения, с цел да отговорим съответно. "

" Днес правим огромен комплекс от работи по подсилване на територии и позиции, инсталиране на цялостна система заграждения и обмисляне на потреблението на нашите войски при положение на сходни дейности “, разясни главнокомандващият ВСУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР