Украинската армия нанесе ракетен удар по моста над пролива Чонгар,

...
Украинската армия нанесе ракетен удар по моста над пролива Чонгар,
Коментари Харесай

Украйна удари мост между Крим и материка. По него се снабдяваше Херсонска област и Мелитопол


Украинската войска нанесе ракетен удар по моста над пролива Чонгар, разделящ полуостров Крим от окупираната Херсонска област. Автомобилният път е най-кратката връзка сред Керченския мост и региона – през залива Сиваш към Мелитопол. Мелитопол се обрисува като съществена цел на украинското контранастъпление.

Мостът не е опустошен, само че е съществено развален и придвижването по него е невероятно. По шосето на Чонгарския мост вървеше огромна част от снабдяването на окупационните войски в Херсонска област с хора и боеприпаси.

„ Повредено е пътното покритие на моста. Жертви няма. Връзката сред Херсонска област и Крим продължава да работи по авариен маршрут. Автомобилното придвижване ще бъде възобновено в най-скоро време “, даде обещание началникът на окупационната администрация Владимир Салдо.

Той допуска, че ударът е нанесен с английска ракета Storm Shadow, само че от фотосите на провалите излиза наяве, че това по-скоро е американски HIMARS – разрушенията от Storm Shadow биха били по-сериозни. Въоръжените сили на Украйна по традиция не споделят нищо по въпроса.

В същото време стана ясно, че фронтът за миналото денонощие на практика не се е придвижил видимо. Американският Институт за проучване на войната (ISW) обаче в постоянната си сводка отбелязва, че бавният ритъм на привижване на украинската войска може да се изясни като подготовка за бъдещия главен удар.

„ Важно е да се означи, че днешните дейности на ВСУ може би имат други цели, а не тъкмо бързо избавление на територии. Украинската войска организира няколко интервенции по цялата линия на фронта, с цел да изтощи съветските сили и да сътвори условия за основния удар “, пишат анализаторите от ISW.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР