Украинска бригада, която се заклева да унищожи руските войски, симулира

...
Украинска бригада, която се заклева да унищожи руските войски, симулира
Коментари Харесай

Нова украинска бригада Буревий се подготвя за контранастъпление

Украинска бригада, която се заклева да " унищожи съветските войски ", симулира битка в гората край Киев, до момента в който страната продължава да възнамерява контраатака.

На борова поляна разузнавачи от бригада " Буревий ", играещи ролята на " врага ", покриха лицата си с камуфлажен грим и балаклави, облякоха костюми в жанр " йети " и се търкаляха в кална вода, с цел да се слеят с околната среда. След това друга група, представляваща украинските сили, ги нападна изненадващо, като стреля с халосни патрони и хвърля димни гранати.

Част от вътрешните войски на Националната армия, бригадата " Буревий ", или " Буря ", е известна и като " първата президентска бригада ". Тази седмица президентът Володимир Зеленски похвали нейната " резистентност ". „ Буревий ” сподели, че името ѝ на украински език може да се разшифрова и като " бригада за заличаване на съветски войски ".

През февруари Министерството на вътрешните работи разгласи основаването на няколко нови въоръжени формирования, измежду които и " Буревий ", ръководени от Националната армия, полицията и граничните сили. То разгласи, че набира доброволци, които да се причислят към бригади с примамливи наименования - с имена като " Спартан ", " Стоманена граница ", " Ярост " - като съобщи, че те " ще ни подсилят по време на идната атака ". Кандидатстваха повече от 23 000 души.

Украйна съобщи, че ще се стреми да освободи районите, които в този момент са под окупацията на Москва, в това число Крим. " Време е да си върнем това, което е наше ", се споделя на уеб страницата за набиране на фрагменти на Националната армия. Онлайн публикация за бригадата " Буревий " предизвестява: " Окупатори, идва стихия! "

" В началото на войната ние заехме отбранителна позиция. Задачата ни беше да сдържаме врага ", споделя един от бойците от „ Буревий ”, Тарас, 41-годишен, който се причислява скоро след нахлуването на Русия през февруари 2022 година

Тарас се е сражавал в източните горещи точки, в това число в Бахмут и Северодонецк. " Сега би трябвало да преминем в контранастъпление. Трябва да си върнем това, което ни беше отнето ", споделя някогашният управител в цех за произвеждане на бронирани порти.

Макар и преименувана, бригадата на Националната армия води началото си от 2014 година, когато бранителите на Майдана в Киев потеглиха да се бият.
През тази година Киев е налял запаси, споделят бойците.

" Сега всички наши експерти (например медици) отиват на образование в чужбина ", сподели Тарас.
" Сега има цялостно доставяне с униформи, бронежилетки и каски, както и с храна ". " Всичко се е трансформирало доста. Мотивацията е добра. " Новобранците не отиват незабавно в борбата, сподели той.

" Подразделенията са разпределени по този начин, че да има бойци, които към този момент са минали през сражения и имат опит, а ние прибавяме там новобранците. "

" Стана доста по-добре, нашето поделение се усили четири пъти, имаме повече инструктори от Запада. Като цяло равнището на образование се увеличи, има повече оръжия ", споделя 21-годишен шпионин с позивна Bazooka, който се причислява към групата преди съвсем три години.

Тарас пресмята, че бригадата няма да се върне на фронтовата линия най-малко още месец, до момента в който експертите ѝ се образоват в чужбина. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР