Украинката Елина Свитолина се класира за втория кръг на Уимбълдън,

...
Украинката Елина Свитолина се класира за втория кръг на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Свитолина надви Винъс в дербито от първия ден на Уимбълдън

Украинката Елина Свитолина се класира за втория кръг на Уимбълдън, откакто победи американската ветеранка Винъс Уилямс с 6-4, 6-3 в първия ден на шампионата. На Централния корт в Ол Ингланд Клъб се изправиха две тенисистки, които получиха уайлдкард за присъединяване в главната скица, като Винъс е петкратна шампионка в Лондон, до момента в който Свитолина доближи полуфиналите през 2019.


43-годишната Уилямс, за която това бе 24-то присъединяване на Уимбълдън, стартира добре дуела и реализира ранен пробив, само че по-късно се подхлъзна и падна на тревата и имаше потребност от медицински таймаут, преди да продължи срещата. Постепенно 28-годишната Свитолина, която преди единствено девет месеца стана майка, пое надзор над събитията на корта и в последна сметка стигна до чист триумф след час и 32 минути игра.

" Винаги е наслаждение да се играе против Винъс. За мен бе доста особено да играя пред вас на този специфичен корт против една огромна легенда в нашия спорт ", разяснява Свитолина след триумфа. " Тревата постоянно е хлъзгава, рано или късно ще паднеш ", показа Винъс. " Това беше неприятен шанс за мен. Направо убивах на корта, преди тревата да убие мен ", пошегува се Уилямс.

В идващия си мач Свитолина ще се изправи против 28-та сложена белгийка Елизе Мертенс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР