Указанията на главния прокурор Иван Гешев, според които прокурорите масово

...
Указанията на главния прокурор Иван Гешев, според които прокурорите масово
Коментари Харесай

Какви са проблемите при масово отнемане на коли, участвали в катастрофи?

Указанията на основния прокурор Иван Гешев, съгласно които прокурорите всеобщо би трябвало да желаят лишаване на колите, взели участие в произшествия, без значение от собствеността им, ще докара до редица проблеми. Това декларират от организацията " Антикорупционен фонд " (АКФ). Анализът им е направен от правния консултант на АКФ юрист Андрей Янкулов, който е някогашен прокурор и зам.-министър на правораздаването.

Идеите на Гешев бяха показани във вторник дружно с настояването му към депутатите и премиера Бойко Борисов да се одобряват ремонти в Наказателния кодекс (НК), с които фрапантно да се усилят наказванията на пияни и дрогирани водачи, предизвикали съзнателно гибел на пътя. Главният прокурор упорства те да се санкционират с от 15 до 20 години или даже с пожизнен затвор.

Наред с това, базирайки се на наредбата от Наказателен кодекс, която гласи, че в интерес на страната се лишават средставата за осъществяване на закононарушението, той се разпореди прокурорите да желаят лишаване на колите. Според Янкулов обаче сходно нещо към този момент е правено несполучливо и също така такива дейности ще провокират доста проблеми, а може да доведат и до наказание на България в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ)

Предмет и средство на закононарушението

Идеите на Гешев ще доведат до изземване на хиляди коли с оглед бъдещата им конфискация, показва Янкулов. Освен това самите сформира на Наказателен кодекс за транспортните закононарушения не плануват сходно лишаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР