Ужасният ден, който сте имали, е приключил и най-накрая може

...
Ужасният ден, който сте имали, е приключил и най-накрая може
Коментари Харесай

Здравето е в чаша червено вино на ден

Ужасният ден, който сте имали, е завършил и най-сетне може да си сипете чаша хубаво алено вино, да си извършите маска за лице, да си пуснете обичания сериал и... просто да се отпуснете.

Да, маската и сериалът са супер, само че в действителност аленото вино е това, което в действителност ще ви накара да се почувствате по-добре. Знаехте ли, че с изключение на да излекува вашата пасивно-агресивна сила в края на деня, аленото вино може да ви бъде от изгода по голям брой здравословни способи?

„ Червеното вино съдържа антиоксиданти, изключително полифеноли, обезпечени от гроздето “, споделя диетологът Габи Гертс.

„ Доказано е, че полифенолите усъвършенстват сърдечната функционалност и кръвното налягане, като по този метод понижават риска от сърдечно-съдови болести “, прибавя тя.  



Едно нещо, което би трябвало да имате поради: с цел да постигнете здравословен резултат, не би трябвало да пиете повече от 150 мл. В противоположен случай, споделя Гертс, ще пропуснете потребните му качества – и ще увеличите риска от сериозен махмурлук на идващия ден.

Да, от време на време ни се желае повече, само че имайте поради, че една дребна чаша вино е всичко, от което се нуждаете, с цел да постигнете големи и подкрепени от науката изгоди за здравето.

Ето и кои са те:
Предотвратява появяването на кариеси
В изследване от 2014 година, оповестено в “Journal of Agricultural and Food Chemistry ”, откривателите откриват, че аленото вино убива повече бактерии, причиняващи кариеси, в сравнение с вода за уста със наличие на алкохол.
Държи алергиите под надзор
Звучи необичайно, само че може да е забавен нов способ. В скорошен обзор на близо 80 изследвания, оповестени в списание „ Болести “, откривателите допускат, че флавоноидите (антиоксидант, открит в аленото вино) могат да понижат признаците на алергия и астма. Необходими са повече проучвания, с цел да се потвърдят тези констатации, само че сме склонни да имаме вяра на тази доктрина и да си сипем чаша вино.


Забавя появяването на заболяването на Алцхаймер и Паркинсон
В едно малко неприятно изследване от 2017 година откривателите прибавят метаболити на човешките вътрешности, произлезли от виното – или веществото, формирано откакто тялото ви усвоява виното и се открива в изпражненията – към влошаващи се неврологични кафези. Тогава се случва нещо необичайно: метаболитите предотвратяват гибелта на клетките. Науката сигурно е... забавна!
Намалява риска от меланхолия
Докато сериозното пиянство е обвързвано с проблеми с психологичното здраве, поддържането на приема на вино сред 2 и 7 чаши от по 150 мл седмично може фактически да понижи възможностите ви за развиване на разстройството, съгласно изследване от 2013 година, оповестено в списание “BMC Medicine ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР