Ужасен вихър на смъртта може да възникне в Балтийско море

...
Ужасен вихър на смъртта може да възникне в Балтийско море
Коментари Харесай

Учени са в шок от "вихъра на смъртта" в Балтийско море! Химически оръжия от Хитлерова Германия се събуждат?

Ужасен " ураган на гибелта " може да възникне в Балтийско море вследствие на действието на химическо оръжие, създадено в Германия по времето на Хитлер. Предупреждението на биолозите е разкрито от DailyStar. Става дума за тайнствени зелени вихрушки. По време на Втората международна война нацистите се готвeли да употребяват огромен брой токсични химикали против руската войска. Така и не се случило. В последна сметка Съюз на съветските социалистически републики и Англия погребали 65 тона иприт на морското дъно. Сега учените допускат, че съдовете за предпазване са станали негодни и отровната субстанция е попаднала във водата.

Първите случаи на отравяне на риболовците са видяни още през 50-те години. В рибарска мрежи почнали да попадат кутии, контейнери, бомби с немски надписи и знаци. Рибарят получил отравяне и химически изгаряния.

През последните години са записани 360 случая, когато риболовци от разнообразни страни са страдали от химическо оръжие, заровено в морето преди шест десетилетия. Скандинавските лекари са извънредно загрижени и от ден на ден приказват за нарасналата периодичност на рак и генетични болести в техните страни. Например, една от най-екологичните страни в света, Швеция, се качи на върха на честотата на раковите болести.

Днес в Балтийско море има толкоз доста оръжия, че животът на крайбрежните страни може да се унищожи 6 пъти. Първият стадий от химическата офанзива е гибелта на цялата флора и фауна в морето и на брега. Вторият стадий е навлизането на газове в атмосферните маси и действителна химическа заплаха за страните от Европа и Русия до Урал. Химическите оръжия на Хитлер могат да се разпространят в Средиземно море, Северна Африка, Близкия изток и Северна Америка - на запад. Въздействието на тези оръжия може да се съпостави с огромна химическа война.

И тук са първите прояви - тайнствените зелени вихрушки. Някои учени обаче допускат, че това не са химикали, а бактерии, макар че те могат да бъдат рискови за хората и животните.
Учените би трябвало да схванат какво се е случило.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР