Ужасът наближава с пълна сила и огромни крачки. Ужасът към

...
Ужасът наближава с пълна сила и огромни крачки. Ужасът към
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Морето изкара мъртва риба, хората масово отказват резервации у нас!

Ужасът наближава с цялостна мощ и големи крачки. Ужасът към Черно море - нещо, от което се притесняваха всички след взривения язовир " Нова Каховка ", който заплашва огромна част от нашето море. Оказа се, че на много места към този момент са видяни хиляди мъртви рибки, а те са най-сериозният индикатор за това в какво положение е водата. Рибките, както и медузите, са първите, които ще пострадат и умрат при най-ниско замърсяване на морската вода.

Край Балчик и огромна част от северните ни плажове, които са покрай границата и водите на Румъния, където към този момент записаха замърсяване, са пусти, красиви, само че и към този момент рискови съгласно някои експерти.

За страдание замърсяването е на разположение и на нашата акватория, а ежедневните сигналите за мъртва риба по крайбрежията хвърлят в потрес локалните поданици. Разбира се, обезпокоени са и риболовците, които с това си изкарват прехраната, а наред това рибата е съществена част от менюто им.

Местни риболовци, както и водолази, изследвайки водите край България, споделят, че дъното на морето в никакъв случай не е било толкоз мръсно по това време на годината.

Цялата тази информация, която съгласно някои съзнателно се укрива, накара огромна част от курортистите, решили още веднъж да почиват на нашето Черноморие, да откажат резервациите си и да потърсят дестинации към Гърция и Турция. По-лошото е, че край турските крайбрежия също към този момент са очевидци на изхвърлена мъртва риба.

Хората се оплакват, че от множеството места, където са създали резервации за отдих, не са им върнали капарото. На други места са били правилни, влизайки в състояние, са върнали парите.

Друга информация, достигаща по разнообразни обществени мрежи, само че в същото време бързо " загбушена ", е, че по блреговете на Одеса, които се мият от Черно море, са неразрешени даже разходките.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР