Уимбълдън официално бе отменен заради пандемията от коронавирус. Състезанието трябваше

...
Уимбълдън официално бе отменен заради пандемията от коронавирус. Състезанието трябваше
Коментари Харесай

За първи път без война: Уимбълдън официално отменен

Уимбълдън публично бе анулиран поради пандемията от ковид.
Състезанието трябваше да се състои от 29 юни до 12 юли тази година, само че бе съвсем несъмнено, че това няма да се случи и единствено се очакваше формалното решение. Наскоро от „ Ол Инглънд клъб “ изключиха вид, при който Уимбълдън да се организира без аудитория, а отлагането води до огромни усложнения по организацията и пренареждането на календара.
„ С голямо отчаяние, Бордът на шефовете на All England Club афишира, че Уимбълдън няма да се състои тази година в името на здравето на хората. Решението не беше взето елементарно.
Знаем, че шампионатът преди е бил отменян единствено поради Световните войни, само че имахме поради всички вероятни сюжети. Имайки поради световната рецесия, считаме, че сме създали най-правилното нещо “, оповестиха уредниците.
Уимбълдън се организира от 1877 година, като шампионатът не се състоял в 10 случая по време на международните войни. За последно той е бил анулиран през 1945 година Турнирът ще върне парите на закупилите билети, като няма да получи доходи от телевизионни права и спонсори. Според някои оценки сумата ще надвиши 200 милиона паунда.
След анулацията на Уимбълдън финансовите вреди върху него няма да бъдат толкоз огромни, тъй като това е единственият шампионат от Големия шлем, който има застраховка за сходни случаи.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР