Уилиам Чолов е един от младите ни таланти, към когото

...
Уилиам Чолов е един от младите ни таланти, към когото
Коментари Харесай

Уилиам Чолов – младият български талант в бокса

Уилиам Чолов е един от младите ни гении, към който се разпореждат огромни очаквания за бъдещето. Едва на 19 години, той към този момент е четирикратен европейски първенец за юноши и младежи, както и бронзов медалист от последното международно състезание за младежи.

На 73-ото издание на купа Странджа, което приключи в неделя, дебютантът към този момент при мъжете Чолов завоюва бронзов орден. Талантът от боксовата школа на Боби Бояджиев има два наградата за най-хубав боксьор – от шампионатите Адриатическа перла и Емил Жечев. Той също по този начин беше отличен измежду десетимата най-хубави млади спортисти на България за 2021 година.

От 19 минути се свързахме с Уилиам Чолов да му зададем няколко въпроса.

Вие към този момент дебютирахте в мъжкия бокс, по какъв начин виждате конкуренцията там?

- Конкуренцията в мъжкия бокс е много по-голяма. Спечелих бронз на шампионата на купа Странджа. На полуфинала заслужавах успеха, само че съдиите взеха решение друго и дадоха успеха на съветския боксьор.


Какви са вашите цели през 2022 година?




- За мен най-важното е да не преставам да упражнявам, да се модернизирам и да ставам все по-добър. Имам огромни цели и се надявам да ги реализира.



Какво мислите за евентуалното унищожаване на бокса от Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година?


- За мен боксът и повдигането на тежестите са едни от най-старите спортове, както и съществени на Олимпийските игри. Не поддържам концепцията те да бъдат отстранени.


Какво бихте посъветвали всички деца, които в този момент стартират да се занимават с бокс?


- Бих ги посъветвал да упражняват старателно и в никакъв случай да не се отхвърлят. Да се стремят да стават все по-добри.
Ние от 19 минути пожелаваме на Уилиам Чолов още доста триумфи в бъдеще, както и да продължава да популяризира България!

Кристиян Йорданов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР