Ухан и други градове в централен Китай отново са под

...
Ухан и други градове в централен Китай отново са под
Коментари Харесай

Ухан отново е под блокада близо три години след първия случай на COVID-19

Ухан и други градове в централен Китай още веднъж са под обсада. Властите запечатват здания, подставят бариери на цели квартали и принуждават милиони китайци да останат по домовете си в опит да лимитират огнищата на COVID-19, написа през днешния ден Guardian.  

За над хиляда нови случая в цялата страна оповестиха здравните управляващи Китай тази заран – нищожен брой спрямо десетките хиляди дневно, които доведоха до тотална обсада на Шанхай по-рано тази година, само че задоволително, с цел да бъдат наложени нови ограничавания в цялата страна, разяснява изданието.

Ухан, където за пръв път бе записано огнището на COVID-19 в края на 2019 година, регистрира сред 20 и 25 нови случаи дневно тази седмица. В града са регистрирани 240 случая през последните 14 дни. Местните управляващи подредиха на повече от 800 000 души в един регион да останат вкъщи до 30 октомври.

Жителите на града стопираха да купуват свинско месо, откакто в обществените мрежи се появи съобшшение, че един от случаите е открит в локална верига месарски магазини.

Гуанджоу, четвъртият по величина град в Китай и столица на провинция Гуангдонг, блокира улици и квартали и задължи жителите си да останат в домовете си, поради разпространяването на болестта към този момент четвърта седмица.

В Синин, столицата на провинция Цинхай, има дефицит на храна и скок на цените на стоките от първа нужда, до момента в който здравните управляващи се пробват да лимитират болестта измежду 2,5 милионното население на града, която избухна след едноседмичния Национален празник при започване на октомври.

Случаите на ковид в Китай е дребен съгласно световните стандарти, само че свръхстрогата политика за нулев COVID-19 са тежко задължение за втората по величина стопанска система в света и раздрусаха финансовите пазари.

Други огромни градове в Китай, в това число Датонг и Сиан, вкараха нови ограничавания тази седмица, с цел да лимитират разпространяването. В Пекин тематичният парк Universal Resort бе затворен през вчерашния ден, откакто един клиент даде позитивна проба.

Във фабрика в Джънджоу – най-големият производител на iPhone в света, бе намерено огнище на болестта Foxconn Technology Group, която ръководи оборудването и обезпечава претовареност на 300 000 китайци, призна за болестта, само че успокои, че „ интервенциите и производството … са релативно постоянни “ и разгласи за погрешни известията за хиляди инфектирани. „ Понастоящем работата по предварителна защита на епидемията в Джънджоу напредва устойчиво и въздействието... може да се управлява “, акцентира мениджмънтът на предприятието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР