Уест Хям постигна втори пореден успех за сезона във Висшата

...
Уест Хям постигна втори пореден успех за сезона във Висшата
Коментари Харесай

Уест Хям нокаутира Лестър и изкочи на върха в Англия

Уест Хям реализира втори следващ триумф за сезона във Висшата лига, откакто победи с безапелационното 4:1 Лестър Сити като хазаин. Головете означиха Пабло Форналс в 26-ата, Саид Бенрама в 56-ата и Микаел Антонио в 80-ата и 84-ата минута. За “Лисиците” прецизен бе Юри Тилеманс в 70-ата минута. Огромно преимущество за домакините бе фактът, че гостите играха с човек по-малко от 39-ата минута, когато Айосе Перес бе изпъден.

Лондончани откриха в 26-ата минута, когато Бенрама получи подаване отляво и прати топката към точката на дузпата, където Пабло Форналс нахлу от задна позиция и засече за 1:0.

13 минути по-късно гостите останаха с човек по-малко. Айосе Перес бе изблъскан, загуби равновесие и настъпи жестоко Форналс. Ситуацията беше прегледана с ВАР, а арбитърът Майкъл Оливър реши, че има съображение да извади червен картон.

С човек повече възпитаниците на Дейвис Мойс удвоиха преднината си след груба неточност на Суюнджу. Бранителят върна нескопосано обратно, само че по този начин подаде кълбото в краката на Антонио, който пък продължи към Бенрама, а той на празна врата не сгреши.

Лестър съумя да се върне в дуела в 70-ата минута. Юри Тилеманс шутира, ударът му бе блокиран, само че топката се върна в краката му и при втория опит той понижи на 2:1.

10 минути минути по-късно Антонио още веднъж върна преднината на "чуковете ". Той получи подаване във вратарското поле, обърна се и стреля в очертанията за 3:1.

В 84-ата минута отново Антонио довърши "лисиците " с четвърто попадение. Той получи в пеналта, с едно допиране я трансферира над главата си топката и по-късно с шпагат фиксира крайното 4:1.

По този метод Уест Хям е първи с 6 точки и при голова разлика 8:3 излезе на върха в класирането, въпреки че още 4 състава имат същия актив. Лестър от своя страна позволи първо проваляне и с 3 точки се намира на12-ото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР