УЕФА съветва трансферните прозорци навсякъде да не приключват по-късно от

...
УЕФА съветва трансферните прозорци навсякъде да не приключват по-късно от
Коментари Харесай

УЕФА посочи крайна дата за затварянето на прозорците

УЕФА поучава трансферните прозорци на всички места да не завършват по-късно от 5 октомври. Датите, за това по кое време да се притеглят нови футболисти, към момента не са избрани в редица страни поради забавянето на шампионатите по отношение на настъпилата пандемия от ковид.

Управителният орган на футбола в Европа дефинира датата 6 октомври като последна, в която могат да се записват играчи, които ще могат да вземат присъединяване в Шампионска лига и Лига Европа, като УЕФА предлага трансферните прозорци на всички места да затворят ден по-рано.

Официално изказване на УЕФА оповестено през днешния ден гласи: “Крайният период за вписване на играчи, които да могат да вземат присъединяване в груповата фаза на европейските шампионати за сезон 2020-2021, е 6 октомври. В резултат на това Изпълнителният комитет на УЕФА приканва всички асоциации-членки да одобряват единна последна дата за идния трансферен прозорец, като тази дата е 5 октомври 2020 г.”
 Българските тимове ще стартират присъединяване си в евротурнирите по необикновен метод, става по-трудно
Изпълкомът утвърди и краткотрайни промени в наредбите за финансовия феърплей и клубното лицензиране като метод за справяне с икономическите промени, настъпили след пандемията от ковид. Промените имат за цел да дават на клубовете по-голяма еластичност в осъществяването на финансовите си отговорности, отчитането на непредвидена загуба на доходи и коригирането на пропуските в облагите.

УЕФА се надява да отстрани отрицателното финансово и икономическо влияние на пандемията посредством усредняване на комбинираните дефицити за 2020 и 2021 година.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР