УЕФА наложи нови регулации, свързани с трансферите, които европейските клубове

...
УЕФА наложи нови регулации, свързани с трансферите, които европейските клубове
Коментари Харесай

УЕФА с драстични промени при трансферите - Челси се спаси

УЕФА наложи нови регулации, свързани с прехвърлянията, които европейските клубове вършат в хода на трансферните сезони. Става въпрос, че даден клуб може да разсрочи изплащането на трансферните суми към други клубове оптимално до пет години. Предишните разпореждания бяха такива, че трансферните такси можеше да бъдат изплащани в границите на периода на контракта на футболиста, колкото и да беше дълъг той.

Това разреши на тимовете да подписват договори с играчи, които бяха по-дълги и по този начин разпределяха въздействието на разноските по прехвърлянията за дълъг интервал от време. В сряда изпълнителният комитет на УЕФА утвърди промени в разпоредбите на организацията, с цел да „ провежда еднообразно отнасяне на всички клубове, както и да усъвършенства финансовата резистентност “.

Промените влизат в действие от 1-и юли 2023-а година и няма да касаят покупко-продажби със задна дата, които към този момент са завършени по друг метод. Следователно тези промени няма да повлияят на финансовите планове на Челси след изключителния им януарски прозорец. Фиксираната сума за Михайло Мудрик от 70 милиона евро ще продължи да се разпределя в границите на осем години и половина, откакто украинският национал подписа най-дългия контракт в историята на Висшата лига.

Платените 106 милиона паунда за Енцо Фернандес също ще бъдат изплатени на вноски за интервал от осем години, откакто подписа контракт с клуба от западен Лондон до 2031-а година. Изпълнителният комитет към европейската футболна централа също по този начин утвърди промени в разпоредбите за замяна на футболисти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР