Уебит инвестмънт нетуърк успешно набра близо 6 млн. лв. в

...
Уебит инвестмънт нетуърк успешно набра близо 6 млн. лв. в
Коментари Харесай

"Уебит инвестмънт нетуърк" предизвика интерес за над 14 млн. лв. на борсата

" Уебит инвестмънт нетуърк " сполучливо набра близо 6 млн. лева в първото първично обществено предложение за годината на сегмента за напредък на БФБ. Компанията, основана от Пламен Русев, предложи 5.588 млн. акции с емисионна цена от 1.05 лева, като по данни от борсата ползата е бил съвсем 2.43 пъти по-висок, или за над 14 млн. лева Според изискванията акциите се разпределят попорционално на подадените предложения и по този начин набраната сума е 5.87 млн. лева

Сделките са 752, или приблизително по 7430 лева, като несъмнено има и много под, само че и над тази стойност. Това демонстрира, че емисията са записали най-вече дребни вложители, или Справка в демонстрира, че над половината (около 400) от поръчките са били за по под 5000 лева, а откакто редукцията поради презаписването действително съвсем 560 нови акционери ще вложат по под тази сума. От тях цели 185 покупко-продажби са на стойност под 500 лева

Заради по-слабите регулации и условия за бистрота на BEAM пенсионните фондове имат ограничаване за вложения на този сегмент. В предишното точно те са били и фактор за триумфа при доста обществени предлагания на акции на главния пазар на БФБ. Разпределение какви вложители са взели участие може да се чака в идващите дни, само че разбор на покупко-продажбите демонстрира, че евентуално IPO-то е припознато най-вече от физически лица и в по-малка степен от институционални вложители.
Новият огромен акционер
Сега най-голямата договорка е за 556 хиляди акции за 583.8 хиляди лева, което прави купувача непосредствено най-големият акционер с 9.44%, в случай че не е придобил бумаги и в други покупко-продажби. Това е повече от каузи на Пламен Русев, който посредством своята компания " Анхеало кънсалтънтс " има малко над 5%, ако не е записал още акции по време на IPO-то. Основателят на компанията обаче действително ще продължи да има съвсем цялостен надзор посредством две привилегировани акции от клас А и Б, които му дават и право на по-голям обезпечен дял, ликвидационен дял по 20%, както и избор на членове на борда плюс процентно заплащане от вложените суми.
Реклама
Тези условия минават за допустими в бранша на венчър фондовете, които обаче са структурирани за професионални вложители, а не за огромен брой дребни инвеститори. Пламен Русев ги изяснява със стандарт в промишлеността и с това да се подсигурява опазване на предмета на активността. В едно от представянията пред вложители той даде поръчки също по този начин, че след предлагането ще бъдат препоръчани някои промени, които да са в интерес на дребните акционери.

С набраните средства " Уебит инвестмънт нетуърк " ще придобива дялове в до пет финалиста на Founders Games. Това е събитие, в което се показват започващи компании, като част от форума на Webit. В документите и в уеб страницата на компанията детайлно е разказано по какъв начин се отсяват спечелилите в самобитния конкурс, които с присъединяване си дават право на уредника на Webit - компанията на Русев " Е-академия ", да усе включи в идващия им рунд финансиране.

" Уебит инвестмънт нетуърк " е основана през март тази година и действително до момента няма активност. Акциите от IPO-то в понеделник са краткотрайна емисия, а до към 30 дни се чака и начало на вторичната търговия с тях.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР