Удряше ме, докато не припаднах. Това заяви 13-годишната Барбара, която

...
Удряше ме, докато не припаднах. Това заяви 13-годишната Барбара, която
Коментари Харесай

Побой между ученици и учител - по принцип учителят не трябвало да удря с юмруци по главата

Удряше ме, до момента в който не припаднах. Това съобщи 13-годишната Барбара, която се оказа участник в пердах с момиче. Всичко става в главно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в ловешкия квартал " Гозница ", като се случва още на 8 март, само че чак в този момент излиза на бял свят поради оповестен видеозапис във Фейсбук. На него се вижда по какъв начин момиче държи друго за косата, а възрастен мъж пробва да ги разтърве, не съумява, и почва да бие с юмруци по главата на момичето, което държи другото.
Сподели с твоите другари
Версията на Барбара, която е удряното от възпитателя момиче, е, че тя се скарала с едно от момчетата в класа си – Алекс, а друго момиче - Франческа, което му е другарка, скочила върху нея. След това се намесил преподавател – господин Димитров, който обаче раздал правораздаване на дърпащите се девойки с юмруци. Версията на Барбара е, че възпитателят я е налагал с юмруци по главата и това ѝ е предизвикало пристъп.
Днес ще отидем да изкараме здравно, добави майка ѝ, съгласно която Барбара е със специфични просветителни потребности, мъчно възприема и запомня и в действителност има проблем с експанзията. Затова за Барбара имало ресурсен преподавател, само че той не ходел на занималня, когато става и боят. А момичето изясни видяното на клипа – че държи своя съученичка за косата, тъй като изпаднало в безпаметно положение. И упрекна " господин Димитров ", че не я удря за пръв път – бил я налагал по главата в други случаи, когато имало спорове в класа.
Същевременно родителите на Франческа бяха безапелационни, че щерка им била влачена по пода за косата и Барбара не я е пускала, като опазиха учителя. " Тя е като питбул ", сподели майката на Франческа, а бащата добави, че " по принцип " не трябва да се бие дете с юмруци по главата.
Според шефа Валя Тодорова, която приказва пред Нова телевизия, не е чула описа на децата, взели участие в спора. Тодорова споделя, че говорила с родителите – имало сборичкване за 3-4 минути, разтървани били децата. Тя отхвърли, че който и да е ѝ е докладвал за случая, който се случил на 8 март. Директорът даде обещание да има наказване за учителя.
Еленко Начев, от районното просветително ръководство в Ловеч, изясни, че ще бъде основана комисия, която да изследва случая. А началникът на РУ-Ловеч Златин Михайлов сподели, че са открити всички лица в случая, учителят, който се вижда на клипа, е задържан за 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР