Удобство за потребители, които имат нужда от хендсфри“ сянкаРеших да

...
Удобство за потребители, които имат нужда от хендсфри“ сянкаРеших да
Коментари Харесай

Японци създадоха слънцезащитен дрон

Удобство за консуматори, които имат потребност от „ хендсфри “ сянка

„ Реших да го разработя, защото не ми харесва да държа чадър “, споделя за своето откритие Андрю Кенджи Сузуки, президент на Asahi Power Service

Слънцезащитен дрон – хендсфри прекарване, за каквото едва ли въобще ви е хрумвало – е създала една японска компания, която изчака началото на лятото, с цел да разкрие изобретението си. Нейното знамение съставлява чадър, носен от дронове, кадърен да „ виси “ във въздуха над индивида, с цел да го защищава от слънцето.

Дронът-сенник, разработван от Asahi Power Service, ще бъде пуснат на пазара идната година и ще бъде ориентиран към всички консуматори, които имат потребност от „ хендсфри “ сянка, покриваща по-голяма територия от елементарната шапка, написа phys.org.

Заради евентуалните главоболия, подбудени от злополуките с дронове, и регулациите за самостоятелните летящи апарати, компанията чака продуктът в началото да се употребява единствено в затворени частни пространства, като да вземем за пример голф-игрища.

„ Реших да го разработя, защото не ми харесва да държа чадър “, споделя президентът на компанията Андрю Кенджи Сузуки. С широчина от 150 см, прототипният дрон-сенник тежи пет кг и към този момент е кадърен да лети единствено пет минути с едно зареждане.

Дронът-чадър е оборудван с камери, които му оказват помощ да следи своя притежател и да остане „ над вярната глава “

Asahi Power Service се надява бързо да удължи летателното време до най-малко 20 минути, частично като направи устройството по-леко. „ Първият първообраз, който направихме, си беше просто дрон със закачен на него елементарен чадър ”, споделя Сузуки.

Сега компанията тества прототипа от трето потомство и се пробва да преодолее софтуерните провокации, с цел да се движи дронът устойчиво над главата на потребителя и по-късно да го следва. Дронът-чадър е оборудван с камери, които му оказват помощ да следи своя притежател и да остане „ над вярната глава “.

Asahi Power Service чака устройството да има цена от към 30 хиляди йени ($275) – много солидна инвестиция за слънцезащитен чадър. Още един проблем, над който ще би трябвало да поработят японците, преди да осъществят на пазара изобретението си, е това, че към този момент „ хендсфри “ сенниците не са водоустойчиви.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР