Удивителен резултат - уж от всички страни ни задушават и

...
Удивителен резултат - уж от всички страни ни задушават и
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви Русия за икономика №1 в Европа

" Удивителен резултат - сякаш от всички страни ни задушават и притискат, само че по размер на стопанската система като цяло ние станахме №1 в Европа. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с бизнеса в Хабаровск.

Руският президент продължава с обиколката си в Далечния изток на РФ.

Икономиката на Русия зае първо място в Европа и пето в света по паритет на покупателната дарба (ППС), сподели той, само че означи, че по индикатора на прихода на глава от популацията, страната има още върху какво да работи.

" Изпреварихме Германия и заехме пето място в света (по ниво на Брутният вътрешен продукт по отношение на паритета на покупателната способност) след Китай, Съединени американски щати, Индия и Япония. В Европа сме преди всичко ", сподели Путин.

" По паритет на покупателната дарба изпреварихме цяла Европа, само че към момента би трябвало да се постараем за прихода на глава от популацията. Затова остава още работа ", добави съветският президент.

Путин не се съгласи с коментара на ръководителя на асоциацията " Делова Русия " Алексей Репик, че стопанската система на Япония може да бъде отписана. " Япония, както и доста европейски стопански системи е високотехнологична стопанска система ", означи съветският водач, представен от Българска телеграфна агенция.

Рязкото повдигане на вносните мита за рибата може да докара до растеж на цените на вътрешния пазар, което е рисково, съобщи съветският президент.

" Ще ревизира тъкмо, ще си отбележа. Ще помоля сътрудниците да си отбележат. Просто да се покачва внезапно вносното мито е рисково, тъй като цените на вътрешния пазар могат да скочат ", сподели Путин.

" Вие казахте, че поради инфлацията наподобява няма да стане по-добре. Ще стане по-добре ", увери съветският водач. Той подчертава върху това, че забележителна част от дейностите на съветската централна банка са ориентирани към въздържане на инфлацията. " Смятам, че ще реализираме целевите индикатори ", добави Путин.

Той сподели, че е срещу суперлибералната " уравниловка " по въпросите на развиването на съветските райони, защото изискванията в тях са разнообразни.

" Не желая да се карам на никого, на нашите либерали, те си правят работата и то качествено. Общият суперлиберален метод обаче е следният - всички би трябвало да бъдат сложени в равни условия и Далечният изток също, както и европейската част на страната. Тогава обаче тук би траяло намаляването на популацията и нямаше да има нищо. Нали изискванията са разнообразни ", разясни Путин.

Той означи, че в този момент би трябвало да се работи целеустремено за развиването на районите. Руският президент подсети, че този метод за развиване на районите се ползва още от 2013 година " Стъпка по стъпка, последователно, само че въпреки всичко се движим в вярната посока ", заключи Путин.

Той изрази страдание, че управляващите не са разрешили в точния момент вноса на яйца, с цел да могат да спрат растежа на цените им.

" Просто не се ориентирахме в точния момент. Обемите на произвеждане у нас не понижиха. Потреблението се усили по отношение на действителните разполагаеми приходи на популацията, по малко, само че въпреки всичко приходите лека-полека се усилиха. Започнаха повече да купуват яйца, месо, пилета. Не помислихме обаче в точния момент да разгадаем вноса. И цените скочиха. Затова би трябвало да сме доста деликатни ", сподели Путин.

Репродукционното здраве на популацията се отразява на демографските индикатори на страната и е един от основните въпроси, сподели още съветският водач.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР