Удинезе е на гребена на вълната от началото на сезона

...
Удинезе е на гребена на вълната от началото на сезона
Коментари Харесай

Удинезе с исторически старт на кампанията в Серия А

Удинезе е на гребена на вълната от началото на сезона в Серия А, като в последния си мач надделя Интер вкъщи с 3:1 и по този метод заема третото място в таблицата след изиграването на 7 мача.

„ Фриуланите “ имат на сметката си 16 точки, като изостават на една от Наполи и Аталанта. Това е и подравнен най-хубав старт на акцията за Удинезе, който за първи и досега единствен път имаше подобен точков актив след изиграването на 7 срещи през сезон 2000/2001 година Тогава отборът обаче приключва на 12-а позиция в крайното класиране.

Треньорът на Удинезе Андреа Сотил бе извънредно благополучен след триумфа над „ нерадзурите “, като похвали играчите си след мача: „ Невероятно удовлетворяващо е. Заслугата отива при фантастичния колектив от играчи, които упражняват интензивно всеки ден, с цел да се приготвят за мачовете. Израснахме като тим мач след мач. Това беше доста под напрежение мач против тим, който се пази добре и основава много положения. Резервите ни също се оправиха доста добре. Това е следващата страхотна победа против огромен клуб. Радвам се за момчетата, те заслужават похвали “.

Сотил отличи Роберто Перейра за играта му освен в този, само че и в предходните мачове на тима: „ Роберто Перейра е нашият капитан и е същински водач. Когато имахме проблеми, двамата с него направихме компромис и защото той беше подготвен да помогне, аз направих промени в ролята му. Харесва ми да имам динамичен халф-бек, който може да се движи в близост и да е същинско атакуващо крило от време на време. Играл съм за Удинезе четири години, тъй че знам, че това е топ клуб. Който и да пристигна тук, би трябвало да се концентрира върху работата, тъй като клубът се заема с всичко останало “.

„ Аз имам личен метод към футбола, който е нападателен и съдбоносен без значение кой е отсреща. Отборът разбра това и пасва добре на този нрав, тъй че нашата еднаквост единствено нараства. Когато изоставаме, момчетата не престават напред и стартират обратите. Моят жанр се дължи на това, че като бранител цялостен живот преследвах нападателите, тъй че знам какъв брой значимо е да атакуваш и да се трудиш върху превантивното запазване. Този отбор разполага с необикновен интензитет и тренировките ни са тежки, тъй като играчите ми го разрешават. Имаме и класа с футболисти, които са опустошителни при намирането на свободни пространства. Затова ми харесва да атакуваме с няколко индивида и това е нещо, което считаме да продължим “, добави щастливият Сотил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР