Ударно тече укрепването на свлачището на пътя на изхода от

...
Ударно тече укрепването на свлачището на пътя на изхода от
Коментари Харесай

Ударно ремонтират пътя до любимите родопски села, полагат асфалт и укрепват свлачища дори в неделни дни

Ударно тече укрепването на свлачището на пътя на изхода от Храбрино. Ремонтът, който обгръща един от най-критичните сектори, през които минава целият трафик за родопските села Дедево, Бойково, Ситово и Лилково, започва още преди месец.

Наш кореспондент видя, че намясто към този момент е тежка техника и е построена подпорна стена. Позиционирана край пътя е арматура, с която ще се укрепи подпорната стена.

Припомняме, че планът планува да бъдат построени силови укрепителни системи, като ще има и отклоняване на водите от ската и пътното платно.

Проектът планува построяването на контролно измервателна система, следяща преместванията на земните маси и позволяваща надзор на цялостната укрепителна система и геотехническите обединения по откосите, и осъществяване на следващ мониторинг на територията с изпълнени геозащитни ограничения и действия за стабилизиране на свлачището.

Около пътя сега са освободени огромни пространства, махната е растителността и е насипано с трошляк. Трасето е отчасти разширено.

Съществуващата пътна настилка бе в доста неприятно положение като тук-там има пропадания, липса на асфалтово покритие, голям брой дупки. Най-горния слой на асфалта е отстранен и е направена подготовка за полагане на нов.

Наш кореспондент видя още, че ремонтните действия се правят даже в почивните дни. През неделния ден техника обработваше трасето.

Официалният период за довеждане докрай на дейностите е четири месеца или почти до края на февруари 2022.

Още един план на въпросния път продължава да бъде изпълняван. През почивните дни служащи бяха и на трасето от Бойково до Лилково, където се полагаше асфалт. Пътя бе затворен за прекосяване.

Десетки камиони с асфалт пътуваха към Ситото и Лилково, а служащи продължаваха да укрепват правата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР