Удържа позицията си на най-голям производител на слънчева енергияСоларният капацитет

...
Удържа позицията си на най-голям производител на слънчева енергияСоларният капацитет
Коментари Харесай

Китай бързо увеличава соларния си капацитет

Удържа позицията си на максимален производител на слънчева сила

Соларният потенциал на Китай се е нараснал с 22% през първото тримесечие

Общата мощ на новите слънчеви електроцентрали в Китай, пуснати през първото тримесечие на 2018 година, възлиза на 9,7 гигавата, което е нарастване от 22% по отношение на същия интервал на предходната година, по данни на Националната енергийна администрация (NEA) на страната.

С това движение на развиване на слънчевия си потенциал, Китай резервира към този момент извоюваната позиция на максимален в света производител на слънчева сила, отбелязва тайванското издание Digitimes.

Междувременно, NEA вкарва нови правила в бранша. Слънчевите електростанции с мощ до 500 киловата, предопределени за потребностите на популацията в селски и отдалечени региони, ще могат да употребяват цялата създадена електрическа енергия за лични потребности или да продават остатъка по избраните цени.
още по тематиката
Електростанциите с мощ до 1 мегават също ще могат да употребяват цялата електрическа енергия за свои цели или да продават до 50% от нея на клиенти. Огромните станции с мощ от 6 до 20 мегавата губят права за продават сила по преференциални цени.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР