Ударите във вътрешността на Русия продължават.Трета поредна атака на безпилотен

...
Ударите във вътрешността на Русия продължават.Трета поредна атака на безпилотен
Коментари Харесай

Нови удари дълбоко във вътрешността на Русия: Взривове в руската база в Курск

Ударите навътре в Русия не престават.

Трета поредна офанзива на безпилотен дрон по съветска база в границите на 24 часа. Ударената база се намира в Курск, покрай границата с Украйна. Възпламенил се е контейнер с гориво, само че огънят е овладян и пострадали няма, заяви УНИАН, съобщи OFFnews.bg. 

Вчера Москва упрекна Киев за гърмежите в двете военни летища Дягилево и Енгелск, които се намират на стотици километри от фронтовата линия. При гърмежите са починали трима души, а други четирима са били ранени.

Според губернатора на Курска област Роман Старовойт среднощната офанзива с дрон е провокирала пожар на контейнер за предпазване на гориво. 

" Резервоар за предпазване на петрол избухна в пламъци вследствие на офанзива с дрон покрай летище Курск. Няма жертви. Пожарът е локализиран. На мястото работят всички специфични служби ", заяви Старовойт.

Междувременно очевидци оповестяват, че офанзивата с дрон е провокирала огромен пожар. Жителите на няколко региона на града виждат пожара от летището. Впоследствие съветското военно министерство посочи, че офанзивата е била нанесена с безпилотни дронове, които в следствие са били прихванати и унищожени.

Украйна не е поела отговорност за случилото се, а сбитият коментар на Киев бе, че това е " карма " вследствие на съветската инвазия. Русия отговори на удари като нанесе голям брой масирани удари из цяла Украйна.

В светлината на първите два случая в „ Дягилево “ и „ Енгелс “ CNN коментира украинската безпилотна стратегия и създаването на дронове с по-голям обхват. Сателитни изображения от понеделник демонстрираха, че вследствие на набези против военните летища са нанесени вреди на съветски военни самолети. Украинското военно министерство не е коментирало публично детонациите до този миг, а държавното управление в Киев не е признало че е добавило дронове за далечни офанзиви към своя боен боеприпас.

Телевизията обръща внимание обаче на няколко известия на държавния оръжеен производител " Укроборонпром " от последните няколко седмици. Оръжейниците на Кие показаха няколко пъти, че са покрай довеждане докрай на работата по нов дрон с огромен обхват.

През октомври от " Укроборонпром " разгласиха дружно с изображение на нещо, което наподобява като част от структурата на дрон: „ Обхватът е 1000 км, тежестта на бойната единица е 75 кг (165 паунда). Нанасяме последните линии. “

Месец по-късно, на 24 ноември, " Укроборонпром " разгласява различен статус: " Следващият стадий от тестването на безпилотния летящ уред - От името на началника на Генералния щаб се готвим за летателни тествания под действието на радиоелектронна битка ". Снимката подчертава върху надпис върху това за което се допуска, че е дрон – църковнославянското „ аз воздам “, т. е. ще въздам правдивост.

В събота, по-малко от 48 часа преди офанзивите против първите две съветски летища, говорителката на " Укроборонпром " Наталия Сад беше представена от Укринформ да споделя, че „ редица стадии от сполучливи проби са приключени “.

„ В сходство с инструкциите на началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна прекосяваме към стадия на проби, включващи среда за водене на електронна война “, разяснява тя.

Въпреки тези елементи, привлекли вниманието на CNN няма обществени индикации, че въпросният дрон е бил квалифициран за потребление или е взел участие в детонациите в Русия от понеделник сутринта, само че при всички случаи случаите концентрират вниманието в идващите седмици върху украинската стратегия за развиване на бойни дронове.

Двете ударени бази, съгласно съветското министерство на защитата, са на стотици километри във вътрешността в съветска територия и отвън обсега на оповестения от Украйна боеприпас от дронове. Руските пропагандисти изпаднаха в суматоха в понеделник с внушения, че при подобен обсег ВСУ биха могли да нападат обекти и на територията на съветската столица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР